Annons:

Viktig streckmatch i Dalarna för VIK – ”Första tio blir avgörande”

Pierre Gustavsson saknas även i matchen mot Leksand. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig streckmatch i Dalarna för VIK – ”Första tio blir avgörande”

Leksand är åtta och Västervik nia i den allsvenska tabellen. På onsdagskvällen möts lagen i en viktig streckmatch i Dalarna.
– Vi måste ge oss själva chansen och då gäller det att förstå innebörden av saker och ting från första nedsläpp, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Att det är en viktig match för båda lagen råder det ingen som helst tvekan om. Leksand är åtta, på rätt sida playoff-strecket, med tre poäng till godo på nian Västervik och tian Björklöven. Leksand har dessutom en match mindre spelad. VIK å sin sida har dessutom bara tre poäng ned till Almtuna som just nu ligger på plats 13, som innebär spel i kvalserien.

Ligger ert fokus främst på att vara topp åtta eller att undvika de två sista platserna?

– Klart att man vill vara så högt upp som möjligt och självklart vill vi över playoff-strecket. Men det absolut viktigaste är att undvika placering 13 och 14. Vi vill ta poäng i alla matcher och så får vi se hur långt det räcker, säger Mattias Karlin.

Starten blir viktig

Leksand har varit hårt pressat under säsongen och det skulle kunna tala för Västervik.

– De har haft det lite upp och ned såklart, men gjorde en bra match senast. Det är svårt att sia om vad det blir för typ av match. Jag tror att första tio minuterna blir ganska avgörande för hur matchen kommer att se ut.

Vad blir viktigt för er del?

– Vi måste ge oss själva chansen och då gäller det att förstå innebörden av saker och ting från första nedsläpp. Det gäller att vi har ett kryss eller är i ledningen efter den första perioden.

Trio på väg tillbaka

I VIK-laget ersätts Kevin Wennström av nyförvärvet Tim Wahlgren.

Precis som i förlustmatchen mot AIK i fredags saknas Pierre Gustavsson, Niklas Enberg och Andreas Frisk.

Hur är status på dem?

– Helt okej ändå, även om det är lite svårsiat. ”PG” (Pierre Gustavsson) hoppas vi kan vara tillbaka nu till veckan och Frisk kanske kan prova att köra fullt till veckan också. Enberg är det nog ytterligare någon vecka på, säger Mattias Karlin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt