Annons:

Karlin mycket nöjd med lagets prestation – hyllar jubilaren

Mattias Karlins Västervik gjorde en bra insats mot Modo och vann efter förlängning. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin mycket nöjd med lagets prestation – hyllar jubilaren

Västerviks IK släppte in 2–2 med endast fyra sekunder kvar av ordinarie tid mot Modo och avgjorde sedan i förlängningen genom Darren Nowick. Mattias Karlin var på glatt humör efteråt.
– Prestationsmässigt tycker jag att vi gör en jättebra match, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Efter förra omgångens svidande 0–3-förlust borta mot Västerås fick Mattias Karlin se sitt Västervik göra en betydligt bättre insats i hemmamötet med Modo. 

Bortsett från en sämre avslutning på första perioden, där Modo kvitterade till 1–1, hade Karlin fina ord att säga om lagets insats.

– Jag tycker att vi gör det jättebra i 60 minuter om jag bortser från de sista tio minuterna i första perioden. Vi började otroligt aggressivt, åkte mycket skridskor och var svåra att handskas med. Sen tycker jag att vi tappade det och i periodpausen pratade vi om att vi skulle komma tillbaka till det som vi gjorde så bra i början, säger tränaren Mattias Karlin. 

Direkt i början av andra perioden skickade Emil Wahlberg in 2–1, backens sjunde fullträff för säsongen, och laget svarade för en stabil mittperiod med flera minuter i boxplay. Emil Alba fick ett matchstraff för checking to the head halvvägs in i perioden. 

– Där gjorde killarna det jättebra. Vi klarade av boxplayspel i sju minuter och spelarna gjorde ett fantastiskt jobb. Vi höll ihop boxen och stängde av de farliga ytorna och Modo hade svårt att hitta rätt lägen, säger Karlin. 

"Ett flaxmål"

Även i tredje perioden hittade Karlin många positiva bitar att peka på men det räckte inte till tre poäng. Med endast fyra sekunder kvar av matchen sköt Jonathan Johnsson 2–2 när Modo spelade sex mot fyra sedan VIK dragit på sig en utvisning med 20 sekunder kvar. 

– Vi kan inte göra en så mycket bättre period faktiskt. Sedan är det olyckligt att de får ett powerplay med 20 sekunder kvar och kvitterar. Det var ett flaxmål där deras spelare sköt bakom mål och pucken träffade en av våra spelare och gick in. Hade vi inte fått den utvisningen emot oss så är jag säker på att vi hade rett ut det, säger Karlin. 

I förlängningen avgjorde Darren Nowick och sköt extrapoängen till Västervik. 

– Han är gubben i lådan när det kommer till sådana situationer. Han har avgjort matcher för oss tidigare.

Han utgick skadad

Hela laget fick beröm efter kvällens insats. Backen Niklas Enberg var tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro men olyckligt var att en annan back, Kim Johansson, utgick med ljumskproblem efter halva matchen.

Inför matchen hyllades forwarden Pierre Gustavsson, som i kväll gjorde sin 300:e match i VIK-dräkten. 

– Klart att det är glädjande för klubben att ha en sådan trotjänare som sätter laget före jaget i alla situationer. Han gör alltid sitt jobb och är guld värd.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt