Annons:

Dubbla smällar för VIK – ”Just nu ser det mörkt ut”

Västerviks IK:s Victor Öhman blev tvåmålsskytt i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Dubbla smällar för VIK – ”Just nu ser det mörkt ut”

Förlust mot jumbon ­var inte det enda slaget för Västerviks IK i kväll. Rutinerade backen Andreas Frisk gjorde comeback efter lång frånvaro – men ryggen höll inte och nu talar det mesta för att han missar resten av säsongen.
– Är han med mer så är det en ren bonus, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

35-årige Frisk har bara gjort elva matcher i år. Efter den långa skadefrånvaron var han äntligen tillbaka på isen i dag – men det gick inte alls.

Frisk spelade sporadiska byten och fick kasta in handduken en bit in på matchen.

– Just nu ser det mörkt ut och han kommer inte vara med den närmaste tiden. Det var förstås inte det beskedet vi ville ha. Spelar han mer i år är det en bonus, säger Karlin. 

Hur påverkar det laget?

– Vi har spelat nästan hela säsongen utan honom och han hade förstås en bit till sin toppform också.

 "Alldeles för dåligt"

Västervik kom inte alls upp i samma nivå som mot Modo senast. Jumbon Vita Hästen var det klart bättre laget i första perioden och VIK fick tacka målvakten Emil Kruse för att ställen var 0-0 i första pausen.

– Första 15 är alldeles för dåligt. Det var dålig inlevelse och ingen studs. Vi var stillastående och hamnade efter hela tiden. Det är en av de sämre perioder som vi spelat faktiskt.

Vad sa ni i paus?

– Vi var överens om att vi inte spelade tillräckligt bra, men vi hade ändå 0-0.

 Släppte in mål i PP

I andra kom Västervik ut som ett helt annat lag och Victor Öhman gav laget ledningen. Målet gav dock motsatt effekt; Hästen tog över initiativet och gjorde både 1-1 och 2-1. Det andra målet kom sedan VIK gjort bort sig i powerplay.

– Det är som att energin efter målet uteblir och målet blir nästan dåligt för oss. Att vi låg under efter 40 minuter var rätt åt oss, även om vi spelade bättre i andra.

Sista 20 var VIK det bättre laget. Öhman slog till igen drygt fyra minuter in på perioden – men några poäng blev det inte. Hemmalaget utnyttjade ett powerplay med tio kvar och satte spiken i kistan med ett mål i tom kasse och vann med 4-2. 

 "Jäkligt frustrerande"

Karlin var besviken över insatsen.

– Tredje perioden är vår, men de får en extremt billig utvisning och de gör 3-2. Jag tycker inte att Hästen är bättre än oss, men vi håller inte den nivå vi ska. Jag är bara nöjd med halva matchen.

Kom Hästen ut hårdare än ni trodde?

– Absolut inte, men vi ville gå ut och sätta tonen och i stället blir det tvärtom. Hästen har ungefär lika många poäng som oss de senaste tio matcherna så det är inte mycket som skiljer mellan lagen. Det är jäkligt frustrerande.

Alla bottenlag utom Hästen förlorade. Hur ser du på det?

– Det är både skönt och jäkligt surt. Vi hade en bra chans att dra ifrån.

Karlin tyckte inte att någon spelare i VIK stack ut från mängden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt