Annons:

Tjust kan säkra seriesegern och kvalplatsen i kväll

Thomas Franssons Tjust Bandy kan säkra kvalplatsen till Bandyallsvenskan i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust kan säkra seriesegern och kvalplatsen i kväll

Tjust Bandy har som väntat gjort en mycket stark säsong och i kväll kan Gamlebylaget säkra seriesegern och kvalplatsen till Bandyallsvenskan.

Annons:

Tre omgångar återstår av division ett, men redan i kvällens bortamatch mot Derby Linköping kan Tjust Bandy säkra seriesegern.

Tjust har så här långt vunnit elva matcher, spelat två oavgjorda och inte åkt på en enda förlust. Det gör att laget är fem poäng före tvåan Skirö och sex poäng före trean Jönköping.

Att Gamlebylaget kommer att ta seriesegern och kvalplatsen till Bandyallsvenskan finns det nog ingen som tvivlar på. Med största sannolikhet blir det klart redan i kväll när Tjust möter Derby, som bara har spelat in en poäng så här långt, på bortaplan.

Varnar för Derby

Thomas Fransson, tränare i Tjust, höjer ändå ett varningens finger för det unga Linköpingslaget.

”Derby har denna säsong tagit ett omtag och håller på att spela in en ny generation med flera unga spelare i sin trupp. Man försöker spela en positiv bandy och har nog vid ett antal matcher fått betala lite för detta i form av en del enkla mål i baken. All heder för att man försöker att spela en positiv bandy vilket jag tror kommer att visa sig i framtiden. Resultaten den senaste tiden visar att man har utvecklats mycket under denna säsong”, skriver Fransson på klubbens hemsida.

”För vår del har vi tränat på sedan senaste matchen mot Åtvidaberg och åker till Linköping för att försöka vinna ännu en match. Vi vet att det kommer att bli tufft och vet att vi måste vara fullt fokuserade och ödmjuka inför denna uppgift”, fortsätter han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt