Annons:

VIK i klar ledning – efter backarnas smällkarameller

Kim Johansson gjorde 3–0 med ett placerat handledsskott i målvaktens högra kryss. Foto: Ossian Mathiasson

VIK i klar ledning – efter backarnas smällkarameller

Västerviks IK har satt sig i en mycket fin sist efter 20 minuter mot Södertälje SK. De leder nyckelmatchen med 3–0 efter tre smällkarameller från tre olika backar.

Annons:

Att backen Emil Wahlberg är en bra skytt råder det inga tvivel om. I dagens match mot Södertälje SK är det tre andra backar som har fått visa upp sina färdigheter när det kommer till att skjuta.

Västerviks IK, som kan krympa avståndet till Södertälje SK till två poäng vid seger i dagens match, har dragit ifrån till 3–0 efter första perioden. 

Efter 4.56 tryckte Niklas Enberg iväg ett stenhårt slagskott som gick in via ribban och betydde 1–0. 19 sekunder senare var det Niklas Folins tur att bomba in 2–0 från sin backposition direkt efter Jens Holmströms klockrena tekningsvinst. För gästande Södertälje var det en mardrömsstart och de ersatte George Sörensen med Alexander Sahlin. 

Med drygt fyra minuter kvar av perioden kom eftermiddagens tre backmål när Kim Johanssons vackra handledsskott satte sig i Alexander Sahlins högra kryss i powerplay. 

VIK leder – efter backarnas magiska period – med 3–0. VIK-forwarden Victor Öhman fick en smäll mot höger lår i slutet av första perioden och finns inte i VIK:s bås just nu. Det är oklart om han spelar något mer i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt