Annons:

TUNGT BESKED – FORWARDEN KAN INTE SPELA I MORGON

Victor Öhman kan inte spela morgondagens match mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson

TUNGT BESKED – FORWARDEN KAN INTE SPELA I MORGON

Västerviks IK får klara sig utan forwarden Victor Öhman i morgondagens hemmamatch mot Björklöven.
– Han spelar inte i morgon. Så långt kan vi sträcka oss, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västervik slog Södertälje SK med klara 4–1 i lördagens nyckelmatch efter att de grundlagt segern redan i första perioden med tre (!) olika backar som målskyttar. 

I och med de tre poängen har VIK gett sig in i kampen om att nå slutspelsserien och en plats bland topp åtta, som betyder kval mot SHL. Med åtta matcher kvar på programmet har VIK två poäng upp till Södertälje på åttondeplatsen. 

"Hoppas att andra kan kliva fram"

I måndagens viktiga hemmamatch mot Björklöven kommer inte forwarden Victor Öhman, som utgick skadad i slutet av första perioden mot SSK, till spel. Det meddelar tränaren Mattias Karlin på söndagseftermiddagen efter den korta träningen vid lunchtid. Alla spelare fanns med på isen förutom skadade Andreas Frisk och nämnde Öhman. VIK har elva forwards tillgängliga till matchen. 

– Det är svårt att säga exakt vad det är för prognos på Öhman. Han spelar inte i morgon, så långt kan vi sträcka oss och säga. Det får kollas upp mer i morgon, säger Karlin. 

VIK-forwarden träffades av ett skott på låret när han stod framför SSK-kassen och tog sig ut i båset med svåra smärtor. Han hade märkbart ont i höger lår, fick vård och kom inte tillbaka mer i spel. 

– Det handlar om en underkroppsskada. Han fick skottet på låret och i samma sekvens ska han ha vridit till sig i ljumsken, säger Karlin. 

Vad betyder att han inte spelar i morgon?

– Det är givetvis tråkigt. Han betyder otroligt mycket för vårt offensiva spel. Vi får hoppas att andra spelare kan kliva fram och fylla hans roll. 

Gör förändringar i laget

Öhmans skada leder till förändringar i VIK-laget då Darren Nowick kommer spela tillsammans med Philip Rondahl och Kellen Jones. I powerplay-uppställningen tar Kellen Jones Öhmans plats och Ken Jäger får förtroendet i powerplay. 

Björklöven är också med i kampen om att nå den sista platsen till slutspelsserien då laget ligger en ynka poäng efter Västervik och tre poäng bakom SSK. 

– Det är ett hårt jobbande lag med mycket SHL-erfarenhet, säger han. 

Emil Alba är avstängd sin sista match i morgon och kan därefter vara tillbaka i spel. Det är, enligt Karlin, inte bestämt om det blir Emil Kruse eller Isak Ragnevad i kassen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt