Annons:

Flera spelare kan missa derbyt – VIK lägger locket på

Flera spelare från Västervik kan missa kvällens derby mot topplaget Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

Flera spelare kan missa derbyt – VIK lägger locket på

Säsongens tredje derbyfight mot IK Oskarshamn. Då riskerar Västerviks IK att få klara sig utan flera spelare och på frågan om vilka det rör sig om lägger han locket på.
– Det vill jag inte nämna men det är några stycken, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Publikfest och säsongens tredje derby mellan Oskarshamn och Västervik är på ingång när Bege-Hockey Center slår upp portarna på lördagskvällen. 

– Det är alltid kul med derbyn. Först var det Vimmerby i ett par år, nu har det blivit ett skifte. Man får glad att det finns något derby. Det är alltid bra inramning och mycket folk. Det blir en extra kick för alla, säger Mattias Karlin, tränare i Västervik. 

I matchen mot Södertälje SK ådrog sig Vitor Öhman en underkroppsskada som höll honom borta från spel i senaste matchen mot Björklöven. Han har tränat för fullt sedan i onsdags och kommer spela lördagens derby mot sitt gamla lag. 

– Öhman är med, han har tränat för fullt sedan i onsdags. Han har kört lika mycket som de andra spelarna och bildar kedja tillsammans med Jens Holmström och Ken Jäger, säger Mattias Karlin. 

Locket på gällande skadeläget

På frågan om det finns några spelare som saknas ger Karlin ett svävande svar. 

– Vi har ett par smågrejer men vi vet inte riktigt var det bär av, säger Karlin

Vilka spelare är osäkra?

– Det vill jag inte nämna men det är några stycken. 

Handlar det om skadade eller sjuka spelare?

– Det är blandat. 

Hur många rör det sig om?

– Två-tre stycken. 

Hur ser du på sannolikheten att någon av dem spelar i morgon (läs i dag)?

– För någon kan det bli lite tungt, det är väldigt blandat. Det finns något ljus kring någon och lite mörkare för någon.

 Klart är i alla fall att nyförvärvet från Kumla, Victor Wänghult, saknas. Han ansluter till laget på måndag.

"Gör inte kanonmatcher hela tiden"

Strax före deadline vid midnatt mellan fredag och lördag blev två nya spelare klara för VIK. Det blev den 24-årige målvakten Adam Ohre och 20-årige backen Edwin Johansson. De ansluter till VIK i dag och beräknas vara tillgängliga för spel under bortaderbyt mot Oskarshamn. 

Karlin tycker att hans lag kommer till derbyt med god form. 

– Vi har gjort det bra på slutet. Visst, vi förlorade senaste matchen mot Björklöven men jag tycker ändå att vi gör det ganska bra. Vi har blivit jämnare, det är den största skillnaden. Vi gör inte kanonmatcher hela tiden men vi har inte så långa dåliga perioder längre. 

Andraplacerade IK Oskarshamn jagar finalplats och Västervik försöker roffa åt sig en slutspelsplats då de har fem poäng upp till åttondeplatsen och sju ner till det negativa kvalstrecket. 

Möts om elva dagar igen

Tidigare under säsongen har lagen vunnit varsin hemmamatch och redan om elva dagar möts lagen i Västervik för säsongens fjärde och sista derby. 

– Vi vet att vi måste ta igen fem poäng på sju matcher och bör komma upp i två poäng per match ungefär. Vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att det är en bit ner till negativt kval och en bit upp till positivt kval. Det är självklart att vi siktar uppåt, säger han. 

Efter kvällens derby har VIK fem av sex matcher på hemmais och det är en viktig detalj som Karlin pekar på inför avslutningen. 

– Oddsen finns väl inte på vår sida för att vi ska ta åttondeplatsen men vi har en hyfsad chans i alla fall. Vi har rätt många hemmamatcher kvar och där är vi starka och känner oss bekväma.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt