Annons:

VIK stängde ner rivalen på nytt:

Mattias Karlins Västervik tog tre nya derbypoäng mot Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

VIK stängde ner rivalen på nytt: "Vi spelar annorlunda mot IKO"

IK Oskarshamn verkar passa Västerviks IK alldeles utmärkt. I kväll nollades värsta rivalen och VIK tog säsongens andra raka seger mot topplaget.
– Det smakar mycket gott. Det är bättre än en pizza, säger Mattias Karlin.

Annons:

Det var ett ramstarkt försvarsspel och Emil Kruses fenomenala agerande mellan stolparna som avgjorde till Västerviks fördel i dagens svåra bortamatch mot IK Oskarshamn.

Mattias Karlin var mycket belåten med lagets insats efter den tunga förlusten mot Björklöven i måndags. 

– Vi försvarar oss bra och stundtals var vi rätt tillbakatryckta. Jag tycker ändå att vi har de bästa målchanserna och lyckades hålla dem utanför oss då de hade mest puck, säger Mattias Karlin. 

Vad säger du om Emil Kruses prestation med hållen nolla?

– Det är klart att han är godkänd. Han har varit bra under lång tid. I dag var han ytterligare lite bättre. Han inger ett lugn till spelarna och jag tycker att backarna hjälper honom på ett bra sätt med att städa undan framför mål och blocka många skott, säger Karlin. 

"Spelar annorlunda mot IKO"

Västervik kom ut på ett förtroendeingivande sätt i första perioden och gjorde 1–0 efter drygt fem minuter genom Philip Rondahl. Det var hans tredje mål på IKO under säsongen, vilket innebär att han har gjort mål i samtliga tre matcher mot topplaget. 

Efter mållös mittperiod gjorde Västerviks Ken Jäger 2–0 och laget fortsatte att imponera i egen zon med Emil Kruse i spetsen. I tom kasse satte Alexander Lindqvist-Hansen 3–0. 

– Även om det stod 1–0 ganska länge så var vi laget som skapade bäst målchanser även om de hade flest chanser. Vi hade bra driv på kassen, framför allt under de första tolv minuterna i första perioden, säger Karlin.

Den defensiva taktiken föll väl ut och nu har VIK två raka segrar mot IKO.  

– Vi spelar annorlunda mot IKO än vad vi gör mot andra lag. Det gör vi. Det är också på grund av att de spelar annorlunda så det är inte så konstigt. 

"Det är så där"

VIK saknade handskadade Niklas Folin i dagens match och det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.

– Ja, det är en bra fråga. Det är så där. Jag tror inte att han är tillbaka på tisdag. 

Niklas Enberg missade dagens match på grund av begravning i Piteå och Karlin räknar med att han spelar mot Pantern på tisdag. På skadelistan finns målvakten Isak Ragnevad och långtidsskadade Andreas Frisk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt