Annons:

VIK-tränaren efter viktiga segern:

VIK-tränaren Mattias Karlin var extremt nöjd med öppningsperioden mot Pantern.

VIK-tränaren efter viktiga segern: "Var en fröjd för ögat"

Västerviks IK spelade ut IK Pantern efter noter i den första perioden. Det var grunden till 4-1-segern som tog VIK upp på slutspelsplats.
– Första perioden var en fröjd för ögat, säger Mattias Karlin.

Annons:

Via tre poäng mot IK Pantern skulle Västerviks IK ta steget upp på slutspelsplats. Samtidigt skulle man få ett betryggande avstånd till Malmölaget.

Det tycktes VIK-spelarna ha tagit fasta på. Slutspelsplatsen, som Västervik varit utanför hela säsongen, tycktes fresta som en gräddig semla på fettisdagen. VIK spelade ut hela sitt register och 2-0-ledningen efter öppningsakten var definitivt i underkant.

– Det var lite urladdning definitivt. Vi är riktigt nöjda med den första perioden, det var en fröjd för ögat. Vi hade jävligt många riktigt bra lägen och man ska inte gnälla över 2-0 efter första, men vi hade bud på betydligt mer än så, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Vad är det ni gör så bra i första perioden?

– Framför allt att vi samarbetar jävligt bra mellan backar och forwards, vi hade hela femmor som hjälptes åt och åkte mycket skridskor. Vi var intensiva och vann tillbaka puckarna och därför fick vi långa anfall på dem.

Var nära timeout

Det blev dock en scenförändring i inledningen av den andra perioden och VIK-ledningen övervägde en timeout precis innan Victor Öhman gjorde 3-0. 

– Vi kommer ut sådär, det var lite tvärtom jämfört med den första perioden, men när Öhman gjorde 3-0 så sparade vi på den, säger Karlin och fortsätter:

– Man kan inte räkna med att vi ska göra en till förstaperiod i det läget. Andra var en period som gick i vågor, de skickade iväg mycket puck och stack med sina forwards. De hade några hyfsat farliga lägen, men i det stora hela kändes det stabilt. Det kändes som att vi hade mer än fyra skott.

"Jävligt stark grupp"

Han tyckte också att hans lag städade av matchen bra vid ställningen 4-1 i slutakten.

– Från matchminut fem och framgår gör vi det väldigt bra. Vi är lite för passiva första, men fick ordning på det och spelade bort de sista femton minuterna på ett bra sätt.

I och med segern är VIK uppe på slutspelsplats – för första gången.

– Nu kan de blåsa av säsongen, säger Mattias Karlin skämtsamt och fortsätter:

– Nä, men det är det vi strävar mot och vi är mycket väl medvetna om att vi har spelat en match. Men hade vi torskat hade det kunnat se rätt mycket svartare ut. Vi har satt oss i ett bra läge nu. Gruppen har varit jävligt stark. Vi tyckte inte att livet var piss eller att världen var orättvis i början av säsongen. Vi har tagit match för match och vi har en väldigt bra grupp, som blir bättre och bättre.

Berömde förvärvet

Nyförvärvet Victor Wänghult svarade för en assist i segermatchen.

– Det syns att han har självförtroende. Han har det där lilla extra och det är framför allt kul att han tar för sig. Han kändes obrydd och kom ut och försökte på ett bra sätt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt