Annons:

VIK kan säkra kontraktet på hemmais – ”Har levererat bra”

Philip Rondahl är tillbaka i VIK när laget kan säkra nytt kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

VIK kan säkra kontraktet på hemmais – ”Har levererat bra”

Seger hemma mot Tingsryd samtidigt som Oskarshamn vinner mot Almtuna. Då säkrar Västerviks IK nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan.
– Förhoppningsvis ska vi kunna ha en fördel av att de har kniven mot strupen samtidigt som vi kan spela lite mer avslappnat, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västervik har spelat bra den senaste tiden och har gett sig själva ett mycket bra utgångsläge inför de fem sista omgångarna i Hockeyallsvenskan. VIK har hela tio poäng ned till Almtuna under det negativa kvalstrecket. Samtidigt skiljer bara två poäng upp till tabellåttan Södertälje och en playoffplats.

Dessutom har VIK fyra av sina fem återstående matcher på hemmaplan.

– Det är såklart skönt och det är svårt att säga att det inte ska vara en fördel. Sen innebär det inte per automatik att man vinner alla matcher, säger Mattias Karlin.

Hoppas på upprepning

På fredagskvällen tar Västervik emot Tingsryds AIF, som är tolva i tabellen och bara en poäng före Almtuna.

– Tingsryd är ett ganska tajt lag. De hade en jäkla bra form ett tag, men har väl tappat den lite, i alla fall rent resultatmässigt. Det kommer säkert att bli en tajt match, det kännetecknar Tingsryd litegrann.

Västervik kommer närmast från segrar mot Oskarshamn (3-0) och Pantern (4-1).

– Grabbarna har levererat bra över lång tid. Sen har det varit någon dipp också, men i det stora hela har det varit bra länge.

Vad tar du med dig från er senaste match mot Pantern?

– Framförallt intensiteten i den första perioden. Vi var både etta och tvåa på puckarna. Det skulle vara kul om vi kunde få fram det i morgon igen. Och så de sista 15 minuterna där vi spelade av matchen och behärskade det på ett bra sätt. Kan man spela på en ledning och ha det under kontroll sprids det ett speciellt självförtroende i gruppen, säger Mattias Karlin.

Holmström missar

Tar VIK tre poäng på fredag kväll samtidigt som Almtuna nollas borta mot Oskarshamn så har Västervik säkrat nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan.

– Klart att vi har satt oss i ett bra läge för att klara kontraktet. Men vi försöker bara att vara här och nu och göra vårt och det räcker förhoppningsvis till tre nya poäng. Då vet vi att vi kommer att bli klara förr eller senare.

Jens Holmström missar även matchen mot Tingsryd på grund av sjukdom.

– Det var lite 50/50-läge om han skulle träna i dag eller inte, men vi kände att vi inte vill riskera att någon mer ska smittas. Känslan är att han kan vara med och träna på lördag, säger Mattias Karlin.

Niklas Folin saknas fortsatt på grund av en skada.

På pluskontot jämfört med senast finns Philip Rondahl.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt