Annons:

Lyckligt födelsedagsbarn hyllade allt och alla:

Alexander Lindqvist-Hansen fyller 27 år i dag. Det blev en mycket härlig dag med avancemang till slutspelsserien och många sånger från klacken. Foto: Ossian Mathiasson

Lyckligt födelsedagsbarn hyllade allt och alla: "Kan inte må bättre"

Lagkaptenen Alexander Lindqvist-Hansen kunde inte ha önskat sig en bättre födelsedag med ständiga födelsedagsvisor från klacken och avancemang till slutspelsserien.
– Det är bland det sjukaste som jag har varit med om, säger ”Flash” efter 2–0 mot Vita Hästen.

Annons:

Hockeyallsvenskan 2018/19 är färdigspelad och nu väntar kvalspel åt olika håll för flera lag. 

AIK och Oskarshamn möts i den hockeyallsvenska finalen som spelas över fem omgångar – och Västervik knep den sista platsen till slutspelsserien som drar igång på tisdag. 

Det var stor glädje i Plivit Trade Hallen efter avancemanget och frågan är om inte födelsedagsbarnet Alexander Lindqvist-Hansen var spelaren som njöt mest. 

Vid flera tillfällen under matchens gång passade Rödblåa Fans på att sjunga grattis-låtar till honom på 27-årsdagen – och han ville verkligen bjuda tillbaka efteråt. 

"Ser lösningar i allt"

När spelarna hade kommit ut på isen igen stannade han kvar och bjöd på några schyssta danssteg framför fansen och showade rejält. 

Han var sprudlande glad när han åkte av isen sist av alla spelare.

– Jag är så jäkla stolt över gubbarna inne i vårt omklädningsrum. Vad ska man säga? Det är ett gäng med så mycket hjärta, passion och kärlek till den här sporten, det liknar ingenting. Man kan inte vara mer stolt och få en bättre födelsedagspresent. Jag kan inte må bättre, säger Alexander Lindqvist-Hansen. 

Hur upplever du fansens födelsedagssånger som hördes flera gånger?

– Det är sjukt. De står och sjunger födelsedagsvisor mitt under en brinnande match, det har man aldrig varit med om tidigare. Det är lite talande för denna stad, det finns så himla glada människor i Västervik. De ser framåt och ser lösningar i allt. Det tycker jag att de ska fortsätta med. Folket som kommer till Västervik och spelar kommer förstå vad jag menar, de tror säkert att jag är dum i huvudet just nu men de kommer förstå. Det är oslagbart, säger han.

Du verkar positivt överraskad av din vistelse i Västervik?

– Ja, något djävulskt. Det trodde jag aldrig. Jag visste att det var bra och att det var kul att komma hit. Jag har alltid älskat att spela mot Västervik men att spela med dem har varit något av det bästa jag har gjort. 

"Håller på att trilla ihop"

Efter en mycket stark avslutning på säsongen får VIK chansen i slutspelsserien där de möter Västerås, Leksand, Karlskoga, Modo och Karlskrona i en enkelserie över fem omgångar. Alla möter alla en gång och vinnaren går vidare till playoff och får möta förloraren mellan AIK och Oskarshamn. 

– Vi kan gå hur långt som helst. Vi har slagit lagen som är med i slutspelsserien. Vi måste ta med oss den goda formen. 

Kan ni skrälla vidare och vinna slutspelsserien?

– Det kommer bli tufft. Alla kommer slåss för livet och det är kval till Sveriges bästa liga och kolla på hallen, den håller på att trilla ihop. Att komma hit kommer bli en mardröm för många lag när det gäller så mycket. Jag tror att staden kommer sluta upp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt