Annons:

Junioren skrällde friskt – kom totaltrea:

Juniorföraren Marcus Adielsson imponerade stort i Novemberkåsan och kom trea i totalen bakom Albin Elowson och Joakim Ljunggren. Foto: Ossian Mathiasson

Junioren skrällde friskt – kom totaltrea: "Gått för bra"

Målet var att komma på pallen i Novemberkåsans juniorklass. Marcus Adielsson, 20, imponerade stort och blev junioretta och trea i totalen bakom Albin Elowson och Joakim Ljunggren.
– Än så länge fattar jag inte att det är sant. Det har gått för bra, säger Marcus Adielsson.

Annons:

Novemberkåsan 2018 i Vimmerby är ett häftigt minne som Marcus Adielsson från Tibro MK kommer bära med sig hela livet. 

Han fattade ganska tidigt ett bastant grepp om förstaplatsen i juniorklassen och hans imponerande och snabba körning gav honom ett bra utgångsläge i seniorklassen. 

Under slutet av tävlingen var det han som låg först i spåret och drog – och han kom etta i juniorklassen och trea i seniorklassen. 

– Det är helt sjukt. Än så länge fattar jag inte att det är sant. Det har gått för bra, säger Marcus Adielsson. 

Novemberkåsan är långt, tufft och som under många timmar körs i timmar. Dagsetappen var det många som klarade av men manfallet blev större ju längre led.

"Nu släpper all anspänning"

Adielsson har kommit fyra flera gånger i juniorklassen och nu var hans mål att ta sig upp på pallen. 

– Det hade varit så jäkla skönt att komma upp på pallen i juniorklassen, det var det enda jag tänkte på när jag åkte hit. Och nu blev det så här, det trodde jag aldrig, säger Adielsson. 

Kan du ta mig genom tävlingsdagen?

– Planen var att följa efter Gunnerheim (Alexander) som har vunnit JSM, jag vet att han är snabb. Jag skulle hänga på honom, sen släppte han mig och jag fick köra först. Då såg jag min chans att dra ifrån och därefter har det rullat på hela dagen. Jag har känt mig stark och hojen har fungerat fantastiskt bra, säger Adielsson. 

Hur känns det i kroppen efter detta krävande prov?

– Nu släpper all anspänning men under dagen har adrenalinet gjort att man inte känt så mycket. Nu mår jag jävligt illa och längtar mest till duschen och sängen.

"FInt avslut"

Efter en lyckad säsong fick han kröna den på starkt sätt. Han kom till slut nästan tolv minuter efter den överlägsna totalsegern Albin Elowson och sex minuter efter tvåan Joakim Ljunggren. 

– Det var ett fint avslut på 2018. Jag har kört en hel VM-säsong, lyckats klara alla tävlingar och även köra ett SM. Det känns fantastiskt att man får sätta pricken över i:et på det här sättet. Jag trodde aldrig att det skulle vara möjligt att komma i toppen tillsammans med Elowson (Albin) och Ljunggren (Joakim). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt