Annons:

Ny säsong är i antågande – Dackarna vill försvara SM-guldet

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg fick jubla över klubbens sjunde SM-guld i höstas. I morgon är det seriepremiär för Dackarna hemma mot Piraterna. Foto: Ossian Mathiasson

Ny säsong är i antågande – Dackarna vill försvara SM-guldet

Seriepremiären är här. Regerande svenska mästarna Dackarna inleder seriespelet med hemmamatch mot Piraterna. 
– Det ser ut som att det blir bra väder och jag hoppas att det kommer många som är nyfikna nu när vi är regerande mästare, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

En stark kollektiv insats förde Dackarna till klubbens sjunde SM-guld i höstas. Guldet säkrades i det 14:e och näst sista heatet mot länsrivalen Västervik när danskarna Leon Madsen och Rasmus Jensen ordnade en femetta inför 6 377 åskådare på Skrotfrag Arena i Målilla. 

Nu är en ny säsong i antågande och Dackarna startar hemma mot Piraterna på tisdagskvällen.

– De första matcherna brukar vara speciella och man vet aldrig vad som händer. Det är mycket som ska sätta sig när en ny säsong drar igång. Det är en ny förare (Timo Lahti) i morgondagens premiärlag och det är inte så stora förändringar mot fjolårets guldlag, säger Mikael Teurnberg. 

"Går inte att trycka på en knapp"

För Mikael Teurnberg är kontinuitet ett betydelsefullt begrepp i arbetet med att forma en trupp. 

– Så länge det funkar är det med kontinuitet jag jobbar och alltid har jobbat. Det är speciellt att vara lagledare inom speedway i Sverige. Jag tycker att det bara blir mindre och mindre tid som man får med förarna då många är väldigt stressade. När de väl är här får man se att allt funkar och jag känner många av killarna sedan lång tid tillbaka. Det är inga konstigheter och jag vet att killarna funkar bra ihop. 

Dackarna är regerande svenska mästare och blir laget som motståndarlagen ska jaga. 

– Det är alltid tufft att försvara ett SM-guld. Historiskt sett är det inte så många lag som har lyckats med det efter snitt gör att lag bryts sönder men det är alltid bra att få in några nya förare. 

Dackarnas målsättning är att försvara SM-guldet. 

– Det långsiktiga målet är givetvis att försvara guldet, men det är så långt dit. Först ska vi klara av att ta oss till slutspel. Det gäller att få en bra start, komma in i grejerna och bli starka hemma. Förra året var vi väldigt starka borta och tog alla bonuspoäng förutom en. Att vi åkte lika bra hemma som borta var vår styrka i fjol. När man kommer in i slutspelet gäller det att hitta känslan med att vara bäst när det gäller. Det går inte att trycka på en knapp utan det jobbar man fram under säsongens gång.

Det är aldrig lätt att vinna guld två år i rad, hur ska ni lyckas med det?

– Det handlar om att försöka göra som förra året. Det är klart att man ska köra ihop sig och sedan gäller det att ha flyt och pricka formen på några gubbar.

"Har en plan fram till sommaren"

Mikael Teurnberg ser fram emot att inleda säsongen och betonar vikten av att få en bra start. 

– Det gäller att komma igång, vara med från början och få lugn och ro. Det är skönt om man kan vinna några matcher i maj, sedan är det bara att köra på och jobba sig in i det. 

Dackarna ställer upp med starkast möjliga lag i tisdagens premiär mot Piraterna. 

– Det är inga större förändringar. Nu vill jag åka med bästa laget som jag tror på och som är tillgängligt. Vi har ett par gubbar till som inte är med i premiären. Douglas (Ryan) och Bellego (David) kommer åka framöver med tanke på att Bewley och Kurtz inte kommer åka alla matcher i grundserien. Det går inte att få ihop det med alla deras andra tävlingar. I fjol hade vi ett par backup-förare som aldrig körde en match utan vi gick runt på i stort sett samma förare. Så kommer det inte bli i årets grundserie. Jag har en plan fram till sommaren, men den kan fallera om det uppstår skador.

Teurnberg ger lugnande besked kring Filip Hjelmlands skadeproblematik. 

– Jag pratade med honom i går (läs i söndags) och han mår bra. Det som kan vara lite oroväckande är att han inte har åkt så mycket matcher, men han har rutinen och kan tagga till. Han hade samma problem i fjol så den kan inte vara värre nu tycker jag. 

Dackarna har inför årets säsong ökat antalet samarbetspartners och sålt fler VIP-bord. 

– Vi har 66 VIP-bord och sålt 50 säsongsbord. Det är 80–85 procents beläggning på ”Vippen” om man tittar för hela säsongen. Antalet partners har ökat trots att det är tuffa tider. En del företag har försvunnit, men det är fler som har tillkommit.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt