Annons:

Knäskada stoppar Smektala i morgon: ”Ser inte så roligt ut”

Bartosz Smektala missar Västerviks match i morgon på grund av en knäskada. Foto: Linus Johansson

Knäskada stoppar Smektala i morgon: ”Ser inte så roligt ut”

Bartosz Smektala är knäskadad och finns inte med när Västervik Speedway kör borta mot Rospiggarna i morgon.
– Det finns ingen anledning att förvärra skadan utan det är bättre att han får några extra dagars vila, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Det var i förra veckans premiärseger hemma mot Vetlanda som Bartosz Smektala kraschade och hamnade under luftstaketet. Polacken körde klart matchen, men efteråt hade han så ont i ett knä att han inte kom ut till blomsterutdelningen.

– Hans högerknä är inte bra. Knät är svullet. Det handlar om ligamentskador och blödningar. Jag har fått uppdateringar varje dag och det ser inte så roligt ut på bilderna, säger Morgan Andersson.

Bra konkurrens

Direkt efter matchen i Västervik i tisdags åkte Bartosz Smektala till en specialistläkare i Polen och sedan dess har han tillbringat mycket tid på en klinik för att få behandling.

– Han hade en viktig match i den polska ligan på schemat i går, men den blev inställd. Dessutom ska han köra ett Grand Prix kommande helg. Jag känner att det är bättre att han får vila några dagar till. Vi har en rätt konkurrenskraftig trupp och då är det ingen idé att köra med en förare som inte är 100 procent.

Tror du att Smektala kan köra nästa tisdag?

– Det hoppas jag.

Tillbaka efter skada

I gengäld får Västervik tillbaka Krzysztof Buczkowski efter skada och det är den rutinerade polacken som ersätter landsmannen Smektala i tisdagens bortamatch mot Rospiggarna.

– Han fick också sin match inställd i går så han har inte kört något efter sin krasch. Men han har den rutin som krävs så det var ett givet val, säger Morgan Andersson.

Västervik gör ytterligare en förändring i startsjuan. John Lindman, som hade en mycket tung premiär förra veckan, ersätts av Anton Karlsson.

– John fick inte till det så nu skiftar vi litegrann. Joel (Larsson) var också på tapeten, men nu valde vi Anton den här gången.

Doyle saknas

Västervik inledde som bekant Elitserien med en derbyseger hemma mot Vetlanda medan Rospiggarna förlorade borta mot Lejonen. I Rospiggarna saknas GP-stjärnan Jason Doyle på grund av skada.

– Det här är en match som vi ska kunna nypa om vi har en bra dag. Det är alltid skönt att få lite luft under vingarna i början av säsongen så det skulle kännas bra med ytterligare en seger. Samtidigt lär ”Piggarna” vara revanschsugna efter förlusten i tisdags. Vi kommer inte att få något gratis, den saken är klar, säger Morgan Andersson.

Fakta

Laguppställningar:

Rospiggarna: 1) Robert Lambert, 2) Erik Riss, 3) Max Fricke, 4) Gleb Chugunov, 5) Andreas Jonsson, 6) Tero Aarnio, 7) Emil Millberg.

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Peter Kildemand, 3) Peter Ljung, 4) Jack Holder, 5) Krzysztof Buczkowski, 6) Anton Karlson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt