Annons:

Andersson: ”Vi får tacka Lejonen, det gav mest tändvätska”

Morgan Andersson var nöjd över segern och att matchen mot Lejonen kunde slutföras efter regnavbrottet. Foto: Linus Johansson

Andersson: ”Vi får tacka Lejonen, det gav mest tändvätska”

Efter att banpersonalen hade jobbat med underlaget i över en timme ville Lejonen ställa in matchen. Västervik Speedway ville annat och körde ifrån Smålandsrivalen rejält när matchen väl kom igång.
– Vi får tacka Lejonen för att de mest gnällde och ville ställa in. Det gav mest tändvätska och grabbarna sa redan då att vi kommer klara av det bättre mentalt, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Västervik fick en tung start på matchen och låg under med 22-14 efter sex heat.

– Vi var inte med i början. Lejonen var hungriga, det var en viktig match för dem. Vi var inte riktigt med från start och då är det svårt, säger Morgan Andersson.

Samlade ihop sig

Märkligt nog så kom den rejäla regnskuren lagom till heat sju lite som en räddning för Västervik.

– Där kunde vi samla ihop oss. Lejonen ville ställa in och bara gnällde, det var positivt för oss. Hade domaren gått på deras linje hade vi förlorat alla tre poängen och banan var hur fin som helst. Det var bra att domaren stod upp och vi visste att banan skulle vara bra. Lejonen tänkte väl på sina lagpoäng och det kanske jag också hade gjort i deras läge.

Att heat åtta kördes i hällregn var Morgan Andersson däremot rejält kritisk till. Skulle en match ställas in efter åtta heat räknas resultatet som slutresultat. 

”Säkerheten måste gå först”

Att det kunde bli regn under matchens gång var något som diskuterades redan under domarmötet innan matchen.

– På domarmötet pratade vi om att vi skulle försöka hanka oss igenom åtta heat, men inte att vi skulle köra i hällregn. Säkerheten måste gå först. Jag ringde domaren ett par gånger och ville att heatet inte skulle släppas i väg, men han sa att han tar ansvar för det. Vi var kraftigt emot det. Visst låg prio på att köra åtta heat, det är kämpigt ekonomiskt för båda klubbarna att ställa in, men man kan inte köra till vilket pris som helst.

Dominerade efter uppehållet

Efter att banan gjorts i ordning var Västervik klart bättre och vann till slut med 50-39.

– Vi vann i stort sett varenda heat efter regnuppehållet. Vi körde bort en hel del poäng också, det var inte ett lysande genomförande i alla heat. Men vi får vara nöjda, vi tog tre poäng och är fortfarande obesegrade hemma.

Värt att notera är att Västerviks Mikkel Bech Jensen blev utesluten på grund av farlig körning i det tionde heatet. 5-1 till hemmalaget förvandlades istället till 3-2.

Vad tycker du om uteslutningen?

– På en så bred bana som vår så är det så att om du inte har fart in i tredje sväng får du räkna med att någon kan komma innanför. Han (Maksym Drabik) försökte lägga sig på Mikkel. Det var ett tufft domslut, tack gode gud för att det inte blev avgörande, säger Morgan Andersson.

Berömde banpersonalen

Andersson passade också på att berömma banpersonalen för ett bra jobb med att få banan i åkbart skick efter regnet.

– En sådan här dag måste jag lyfta banpersonalen. Det var många individer inblandade för att vi ska kunna slutföra den här matchen. De ska ha en eloge.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt