Annons:

Nilsson (L): Hållbar tillväxt nu!

Foto: MostPhotos

Nilsson (L): Hållbar tillväxt nu!

Liberalerna ser att det finns goda möjligheter att skapa tillväxt ihela kommunen - men då krävs det att vi agerar nu och på ettflertal områden. Pandemin och de oroligheter som nu präglar våromvärld gör att många företag ser över sina leverantörsled.

Annons:

Företag återför produktion och verksamhet till Sverige och vi seräven att många anställda fortsätter att jobba hemifrån, i olikaomfattning.För Liberalerna är det viktigt med:

● Social hållbarhet – där vi har ett starkt fokus på vård,omsorg och skola, och ser individens behov av både valfrihet och trygghet.

● Miljömässig hållbarhet – där vi tar miljöhänsyn i alla beslutoch skyddar både havsmiljö och gröna områden i vår vackra blågröna kustkommun.

● Ekonomisk hållbarhet – där vi underlättar för företagen attställa om till en cirkulär ekonomi så långt som möjligt och att Västerviks kommun föregår med gott exempel.

Dessa tre delar är alla nödvändiga för att skapa hållbar tillväxt - på riktigt. En tillväxt som ger oss nya möjligheter att utveckla vår befintliga industri och få fler företag att etablera sig i Västerviks kommun.För att detta ska bli verklighet vill vi:

● Utveckla mer industrimark i anknytning till E22:an.

● Möjliggöra för fler moderna kontorsytor som ger flexibla lösningar för både heltids- och deltidsarbete.

● Fortsätta att stärka Campus Västervik för att kompetensförsörja kommunens företag och Västerviks sjukhus samt ge våra ungdomar en chans att utbilda sig i Västervik.

● Utveckla den högteknologiska drönartestbädden medindustrimark i anslutning till flygplatsen, med nya verksamhetsanpassade modulbaserade byggnader. UAS-zonerna ger en helt unik möjlighet för kommunen. Det godkända området för obemannade flyg kan inte flyttas någon annanstans.Västervik ska bli för drönarindustrin vad Arjeplog är för bilindustrins vintertester!

● Skapa ”en-väg-in” för våra företagare i kontakten med kommunen. Det måste vara enkelt att få hjälp med att utveckla och starta företag.

● Lyfta upp näringslivsfrågorna mycket högre på dagordningen i kommunen.

● Minska restiden med Kustpilen till Linköping neråt en timme och erbjuda bättre arbetsplatser både på tåg och bussar. Vi måste koppla ihop oss med en större arbetsmarknadsregion och då är en del en mer attraktiv och fungerande kollektivtrafik.

*

Västerviks kommun behöver en större andel företag verksamma inom området högteknologi. Idag är vi, av naturliga skäl, väldigt starka inom besöksnäringen. Liberalerna ser därför att en satsning på en stabil och varaktig utveckling av drönartestbädden är en unik möjlighet att uppnå målet. En framgångsrik verksamhet vid flygplatsen kommer även skapa nya möjligheter för kommunens befintliga industri.

Liberalerna menar att kommunen har en viktig roll i utvecklingen av testbädden. Vi vill att kommunen ska vara en långsiktig och pålitlig partner till näringslivet och att kommunens roll ska vara att skapa förutsättningar som underlättar att vi får fler företag som väljer att etablera sig i Västervik. Vi vill hjälpa till att skapa arbetstillfällen genom att t ex bereda ny industrimark i anslutning till flygplatsen och E22:an. Utvecklingen bör ske i ansvarsfulla steg för att bygga upp förmågor, infrastruktur, utbildning och marknadsföring.

Liberalerna har en helhetssyn och en hållbar strategi för ett stegvis utvecklande av näringslivet i allmänhet - och testbädden i synnerhet.Vi måste visa att vi vill - annars hamnar jobben någon annanstans!

Liberalerna i Tjust

Ulf Nilsson, ledamot i kommunstyrelsen och toppkandidat kommunvalet.

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt