Annons:

M & KD: Nu är det dags för majoriteten att börja lyssna

Malin Sjölander och Gudrun Brunegård. Foto: Arkivbild

M & KD: Nu är det dags för majoriteten att börja lyssna

Under många år har vi i oppositionen varnat för en konjunkturnedgång som kraftigt kommer att påverka region Kalmar läns resultat.

Annons:

Under de senaste åren är det de finansiella intäkterna, t ex avkastning på pensionsavsättningar, som har levererat ett positivt resultat. Under 2018 har vi flera gånger påpekat att majoritetens satsningar på medarbetarna, som exempelvis lönesatsningar, arbetstidsanpassning och arbete med att förbättra arbetsmiljön, inte har räckt till.

Den planerade och förväntade halveringen av kostnaderna för hyrbemanning fram till 2019 har istället resulterat i en ökning på 34 procent mellan 2017 och 2018. Vid årets slut låg den kostnaden på 200 miljoner kronor. En stor del av de pengarna hade kunnat vara ekonomiska satsningar på just medarbetarna.

*

Under de senaste åren har vi påvisat problemen med att förvaltningarnas budgetar som inte är i balans, inom de sjukvårdande förvaltningarna görs nu ett negativt resultat på 400,8 miljoner kronor. Även detta blir i längden en arbetsmiljöfråga då de som jobbar inom vården får årliga budgetar som överhuvudtaget är realistiska.

Vi har sträckt ut handen förut och gör det igen. Vi Moderater och Kristdemokrater har levererat en stor mängd förslag för att börja vända utvecklingen. Nu är det dags för majoriteten att börja lyssna.

Malin Sjölander (M),

oppositionsråd och vice ordförande Regionstyrelsen

Gudrun Brunegård (KD),

oppositionsråd och vice ordförande Beredning för hälso- och sjukvård

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt