Annons:

Regell: ”Lärare far illa, elever far illa, man sviker alla”

Johannes Regell (SV)

Regell: ”Lärare far illa, elever far illa, man sviker alla”

Svaret från Barn- och utbildningsnämnden om Johannes Regells (SV) motion om Pausskolor, har väckt en het debatt i kommunstyrelsen. Västerviks Alliansen ställer sig bakom motionen medan den styrande minoriteten är av en annan åsikt. Nu tar Johannes Regell själv till orda och berättar om hur han ser på bråket om hans motion.

Annons:

Han tycker det är roligt att Socialisterna Välfärdspartiet har lagt en motion som engagerar människor.

- Jag välkomnar att Västerviks Alliansen ställer sig bakom motionen. Vi ser positivt till det och beklagar Dan Nilssons reaktion, där han inte vill arbeta för en lösning, säger Johannes Regell.

Johannes säger att anledningen till att han lade motionen var att han besökt många skolor i kommunen.

- Många av skolpersonalen säger att det inte fungerar som det ska efter det att de särskilda undervisningsgrupperna togs bort. Skollagen säger två saker: Att alla elever ska få det särskilda stöd de behöver, samt att de duktiga eleverna ska nå sin fulla potential. I Västervik lyckas man inte med något. Lärarna far illa, eleverna far illa, man sviker alla.

Ställer fel frågor

Gårdagens debatt i kommunstyrelsen bröt ut då Västerviks Alliansen ansåg att de frågor som ställts till BUN, efter återremissen, var rätt frågor.

- De viktiga frågorna ställdes inte. Frågan om man jobbar på rätt sätt, de ställdes inte. De frågor som ställdes ger inte ett svar på en lösning, säger Johannes Regell.

Det finns dock ett svar som Johannes pekar på att det stöd som eleverna och lärarna ska kunna förvänta sig i skolan inte är genomfört.

- Svaren från BUN visar tydligt att de flesta elevassistenter inte har rätt utbildning.

Från början var det moderaterna som drev på att lägga ner de särskilda undervisningsgrupperna. Nu stöder de din motion om att införa dem igen, är du inte rädd för att de stödjer dig bara för att kunna skada majoriteten som styr?

- Jag har inga illusioner om Västerviks Alliansen alls. Jag är glad över att de stöder oss. Det här kan innebära att Socialisterna Välfärdspartiet får igenom sin motion och kan påverka det som händer i skolan. Även om det är M eller S som ger oss sitt stöd så är vi alltid på personalens och elevernas sida, säger Johannes Regell.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt