Annons:

Villaägarna i Västervik: Sätt P för ett destruktivt beslut

Villaägarna i Tjust är kritiskt till införandet av parkeringsavgifter. Foto: Pixabay/Genrebild

Villaägarna i Västervik: Sätt P för ett destruktivt beslut

Villaägarna i Tjust protesterar på det bestämdaste mot beslutet att avgiftsbelägga de stora parkeringarna i anslutning till centrum.

Annons:

Juridisk aspekt.

Kommuner får inte införa p-avgifter för att få in mer skattepengar, inte ens för att värna om miljön. Detta står att läsa i Lag 1957:259. Prejudicerande domar finns. Kommunstyrelsens beslut går därmed att överklaga i förvaltningsrätt inom en 3-veckorsperiod från det datum då protokollet justerades. En sådan överklagan ska vara inne senast 2019-03-24.

Majoriteten med stöd av Vänsterpartiet har forcerat fram beslutet och vågar inte ta en debatt och beslut i Kommunfullmäktige. De argument som förs fram direkt efter beslutet bygger på att kommunen ska dra in pengar till vår gemensamma verksamhet som ska vara skattefinansierad.

Detta framgår av intervjuer med Conny Tyrberg och Dan Nilsson i media. Tydligast framgår dock detta genom den debattartikel som Pontus Larsson hade införd i Västervikstidningen 9 mars.

Samhällsaspekter.

Våra medlemmars användning av handel och övrig verksamhet i centrum kommer bli lidande. Många kommer därför välja andra handelsområden av smidighets- eller kostnadsskäl.

Våra medlemmar som bor utanför tätorten kommer drabbas av onödiga kostnader vid arbetsresor och andra resor till centrum. För den som arbetspendlar har de nya bränsleskatterna inneburit avsevärda kostnadsökningar.

Att ytterligare belasta dessa blir en tung snedbelastning för en viktig grupp medborgare. De som bor utanför tätorten har redan innan ett avsevärt sämre utbyte av sin kommunalskatt.

Våra medlemmar bor inte i en kommun med god och attraktiv kollektivtrafik, hade det varit så så hade lokaltrafiken varit avsevärt mer nyttjad.

Villaägarna i Tjust har drygt 1200 medlemmar och är en partipolitiskt obunden förening som ska ta tillvara medlemmarnas intressen.

Styrelsen för Villaägarna i Tjust

Thomas Manfred, Göran Tejler, Ingemar Appelqvist,

Mikael Funck, Bengt Arne Nordström, Kenneth Lind.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt