Annons:

"Vi i Socialister välkomnar att fler överklagar beslutet om parkeringsavgifter"

Vi är glada att fler har överklagat! Vi är några från vårt parti som också har lämnat in en överklagan till förvaltningsrätten, och det har vi gjort av demokratiska skäl, då vi anser att det är en fråga för kommunfullmäktige och inte för kommunstyrelsen att besluta.

Annons:

Principiellt är vi dessutom emot egenavgifter, då det främst drabbar de som har minst i plånboken och som i detta fall, blir en straffavgift för pendlare som är beroende av bilen och har redan drabbats hårt av höjda bensinskatter.

Av samma anledning är vi emot höjning av kommunalskatten, som drabbar de som har minst i plånboken. Egenavgifter och höjd kommunalskatt ökar klassklyftorna och ojämlikheten i samhället.
Samtidigt som kommunerna tvingas till nedskärningar sitter staten på stora överskott. Därför är vi för höjda statsbidrag till kommunerna.

Noterbart är att Moderaterna i Västerviks kommun är emot parkeringsavgifterna, vilket innebär att den socialdemokratiska styrda ledningen i kommunen är för mer ojämlikhet än Moderaterna!

Detta syns även på nationell nivå från 2014-16 , då ökade den socialdemokratiska styrda regeringen tillsammans med (Mp) och med stöd av Vänsterpartiet, den ekonomiska ojämlikheten med 1,3 procentenheter enligt professor Göran Therborn.

 Den socialdemokratiska ledningen i kommunen verkar vara osäkra och röriga i sitt resonemang angående den ekonomiska politiken i kommunen:

Ena stunden så har vi ej råd med avgiftsfria parkeringar, men i andra stunden har vi pengar till en södra infart på 351 miljoner.
Vi i Socialisterna - Välfärdspartiet får inte ihop denna ekvation.
Vi är i första hand för investeringar i människor!
Mer resurser behövs till skola, vård och omsorg!

Peter Iselau

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt