Annons:

Ärlebrant (KD): "Mycket oroande när man börjar stänga enheter"

Maud Ärlebrant (KD) skriver i ett pressmeddelande att det är sorgligt att man väljer att stänga den onkologiska behandlingsavdelningen vid Västerviks sjukhus.

Annons:

Så sent som i september ställde jag en interpellation med anledning av personalsituationen vid behandlingsenheten i Västervik. Svaret var då klart och tydligt att inga planer fanns att stänga enheten. Istället skulle man aktivt arbeta för att rekrytera fler medarbetare men här har man fullständigt misslyckats.

Det är sorgligt att man väljer att stänga enheten istället för att faktiskt försöka bibehålla den personal man har och samtidigt aktivt försöka rekrytera nya medarbetare.

*

Patienter från Västervik tvingas nu åka 14 mil ner till Kalmar för behandling. De som bor i Överum har 18 mil. Cancersjuka är en svag patientgrupp som verkligen inte ska behöva åka dessa 14 mil. Behovet av nära sjukvård är avgörande för sjukvården i regionen.

Har man verkligen försökt med allt? Kan man fråga sig. För att bibehålla de som nu sagt upp sig har man lockat med mer betalt? Eller efterforskat andra önskemål man har för att stanna. Rent lönemässigt måste det vara värt ganska mycket för att rädda enheten.

*

Det är inte bara behandlingsenheten som har bemanningsproblem på Västerviks sjukhus.

Vi har fler enheter med bemanningsproblem på sjukhuset, bland annat BB/gyn. Denna har man också lovat att inte stänga ner men kan vi verkligen lita på detta? Det känns mycket oroande när man börjar stänga enheter på sjukhuset. Vad står på tur?

Maud Ärlebrant

Kristdemokraterna

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt