Annons:

Sverigedemokraterna vill halvera avgiften till kulturskolan

Sverigedemokraterna har idag lämnat in en motion om att halvera avgiften till kulturskolan, från nuvarande 720 kronor till 360 kronor. Västerviks kommun har idag den högsta terminsavgiften för kulturskolan i hela Kalmar län. Det skriver de i ett pressmeddelande.

Annons:

– Barns möjlighet att utöva kultur och utveckla sina talanger ska inte vara en fråga om föräldrarnas ekonomi. Samtidigt är det en realitet att kommunen idag befinner sig i ett mycket kärvt ekonomiskt läge. Därför yrkade vi på halverad avgift, när en motion från Vänsterpartiet om att helt ta bort avgiften behandlades i kommunstyrelsen förra veckan, säger Dan Larsen, gruppledare för Sverigedemokraterna.

Så här skriver SD i pressmeddelandet: 

"När Kalmar kommun halverade sin avgift till kulturskolan var det fler barn som kunde delta i kulturskolan. Kulturenheten i Västerviks kommun anser att en halvering av den nuvarande avgiften är önskvärd och att detta också mer skulle likställa kulturaktiviteterna med kostnader för andra aktiviteter inom kulturområdet."

– Västervik, med sin långa historia som musikstad som det främsta exemplet på framgångsrik kultursatsning, har ett arv och en tradition att förvalta. Den historien visar att om barn och unga har goda möjligheter att utöva kultur, så betalar det sig också i längden, säger Dan Larsen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt