Annons:

LÄNSUNIONEN: Behandlingsenheten i Västervik kommer att finnas kvar

Socialdemokraten Anders Henriksson är en av de politiker i Länsunionen som lovar att cancerkliniken i Västervik ska finnas kvar. Foto: Socialdemokraterna

LÄNSUNIONEN: Behandlingsenheten i Västervik kommer att finnas kvar

Med anledning av de felaktiga uppgifter rörande cancersjukvården i Västervik som nu sprids av ledande företrädare för den politiska oppositionen i Region Kalmar län, vill Länsunionen göra följande uttalande.

Annons:

Vi är absolut inte nöjda med den situation som nu uppstår där behandlingsenheten i Västervik gör uppehåll i verksamheten och vårt uppdrag till sjukhusledning och klinikchef är tydligt: detta måste lösas! Det är för oss självklart att patienter i norra delen av länet ska ha tillgång till behandling i Västervik.

Vid det senaste arbetsutskottet informerades alla politiker om de satsningar som nu görs för att skapa en hållbar verksamhet i Västervik. Det innebär att fem sjuksköterskor nu ska rekryteras samt en läkare. Åtgärder vidtas för att säkerställa bra arbetsförutsättningar och goda möjligheter att möta patienternas behov. Rekryteringsarbetet pågår nu och ambitionen är att verksamheten ska öppna igen så snart som möjligt.

Det råder dessutom en stor politisk enighet kring cancervården i Kalmar Län och så sent som i november 2018 så tog Regionstyrelsen i full enighet ett beslut om en handlingsplan för cancervården i länet.

*

Tyvärr tvingas vi konstatera att under pågående rekryteringsprocess väljer ledande företrädare för M/KD-alliansen att utnyttja situationen genom att sprida oro och felaktig information. Det har bland annat startats en namninsamling som ger intrycket av att stängningen av behandlingsenheten i Västervik är permanent.

Det hör till oppositionens roll att granska och kritisera majoriteten. Men att sprida felaktiga uppgifter som riskerar framtiden för cancersjukvården är att gå långt. Den negativa kampanj som nu drivs riskerar att försvåra rekryteringen av de nya medarbetarna.

Cancervården ska fortsätta att utvecklas vid Västerviks sjukhus. Patienter ska kunna lita på att man får god och jämlik vård. Med de lösningar som nu Hälso- och sjukvårds förvaltningen och kliniken utarbetat är det möjligt.

Christer Jonsson (C) 

Anders Henriksson (S)

Pierre Edström (L) 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt