Annons:

Ambulanshelikpter eller drönare vad gäller?

Vad går först, drönare eller ambulanshelikopter

Ambulanshelikpter eller drönare vad gäller?

Finns det en konflikt mellan framtida ambulanshelikopters stationering och utveckling av drönartestverksamhet? Den frågan vill tre Liberaler ha svar på, när de lämnar in en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S).

Annons:

Kommunstyrelsen (och Socialdemokraterna) har tidigare gett sitt stöd till utveckling av drönartestverksamhet i Västervik, med all den potential som följer med. Senast i raden var Conny Tyrberg (C) som i samband med drönardagarna 14–15 maj i en intervju i Västerviks Tidning sa att ”Vi gör vad vi kan för att stödja det här”. En inställning och ett engagemang som Liberalerna välkomnar.

 Dock kunde vi också läsa i Dagens Västervik 22 maj att kommunstyrelsen arbetar för att få en eventuell framtida ambulanshelikopter stationerad i Västervik. Ett av argumenten för att placera ambulanshelikoptern i just Västervik är tillgängligheten till luftrum.

 Vi ser här en möjlig konflikt mellan stationering av framtida ambulanshelikopter och utveckling av drönartestverksamhet. Ambulanshelikopterns flygsäkerhet kanske stänger delar av luftrummet för drönartester och med det tar bort möjligheterna att etablera denna teknikutveckling i Västervik. Om det är så att konflikten uppstår bör vi diskutera vilket av alternativen som är mest attraktivt för kommunens framtida utveckling.

 Med hänvisning till ovanstående vill vi att Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) svarar på följande:

-  Finns det en konflikt mellan ambulanshelikopters stationering och möjligheter att utveckla drönartestverksamheten?

-  Och om det finns en konflikt; vilket av dessa alternativ kommer ni att arbeta primärt för att förverkliga?

 

Västervik 2019-05-23

 

Fredrik Lindström (L)

Ulf Nilsson (L)

Lars Johansson (L)

Liberalerna i Tjust

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt