Annons:

SD: Biljettrabatt ska inte bero på en app

Regionfullmäktige i Kalmar län beslutade idag att den resenär som skaffar betalning i mobilapp ska få sina biljetter upp till tio procent billigare än den som köper biljetten på annat sätt. Sverigedemokraterna vände sig mot detta beslut. Det skriver Martin Kirchberg, regionråd i Kalmar län i ett pressmeddelande.

Annons:

Det blir både krångligt och orättvist. Rabatter ska inte bero på om man har en viss app i en mobil, utan det ska vara lika för alla resenärer, oavsett vilken teknisk utrustning man råkar ha. Många varken kan eller vill skaffa en app eller är så hemma i att använda en smartphone, om man nu alls har någon. Betalningen är givetvis lika mycket värd oavsett hur man betalat. 

Sverigedemokraterna yrkade istället att KLT inför en enhetlig taxa, som inte är olika beroende på vilken teknisk utrustning resenären råkar ha tillgång till. Detta förslag föll, men tack vare att Sverigedemokraterna lyfte frågan så kompletterades rabattbeslutet med att resultatet i alla fall ska följas upp ett år efter införandet.

 Martin Kirchberg (SD)

Regionråd i Kalmar län

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt