Annons:

Brewitz: 170 miljoner till Södra Infarten

Foto: Anders Sjögren

Brewitz: 170 miljoner till Södra Infarten

På måndag skall Västerviks kommunstyrelse besluta om budget för 2020 och ekonomisk planering för 2021-2022. I denna budget finns det redovisat investeringar på 15 mnkr 2019, 5 mnkr 2020, 75 mnkr 2021 och 75 mnkr 2022 för en Södra Infart. Totalt 170 miljoner kronor!

Annons:

Det man förvånas över är att det finns så mycket finansiella resurser för denna investering då det i princip i all annan verksamhet, särskilt inom kommunens kärnverksamheter, saknas pengar! 

Denna investering i Södra infarten hanteras dock i en särskild ordning utanför självfinansieringskravet, säger kommunen. Det betyder att man måste låna till denna investering då den inte kan finansieras med egna medel. Ett av primärkommunens finansiella mål är ju att investeringar ska vara självfinansierade. 

Men även om kommunen lånar pengar till denna investering så belastar detta ju ändå skattebetalarna med räntor och med ökad skuld. En belastning som jag tror medborgarna gärna tagit om det gällt kommunens kärnverksamheter och vår välfärd. 

Lennart Brewitz 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt