Annons:

KD-politikern sammanfattar Almedalsveckan

Anders Andersson med löpsedeln som han gjorde i Dagens Samhälles mentor på Almedalsveckan. Foto: Privat

KD-politikern sammanfattar Almedalsveckan

Man kan har olika tyckande runt Almedalsveckan. Hur eller hur så innebär det en rad möjligheter till kunskapsutbyte och kontakter. Själv har jag på egen bekostnad varit i Almedalen under hela veckan.

Annons:

Många av mina aktiviter har handlat om folkhälsa och ANDT-arbete. Men sjävklart också om kommunikationer och hur kollektivtrafik ska organiseras och finansieras. Dessutom har jag i samband med KD-dagen deltagit i seminarier om hur vi skapar en jämlik hälso- och sjukvård som ger likvärdig vård oavsett var i landet du bor.

Ebba Busch Thor höll ett engagerat tal, av många bedömare det bästa under Almedalsveckan. Hon satte fokus på hur vi ska kämpa för de som glöms bort, dom sjuka i vårdköer, äldre i behov av omsorg och de som inte får en chans att förverkliga drömmen om ett eget hem.

När jag efter valet förra hösten på nytt blev oppositionsråd i Region Kalmar län fick jag en fyndig kommentar. Under Almedalsveckan gjorde jag i Dagens Samhälles monter en löpsedel som med glimten i ögat beskriver hur jag känner mig i mitt nya uppdrag.

Anders Andersson (KD)

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt