Annons:

Sverigedemokraterna vill utreda flygförbindelse till Köpenhamn

Sverigedemokraterna vill i en motion till regionfullmäktige utreda en daglig flygförbindelse mellan Kalmar och Köpenhamn. Det handlar om en morgonavgång från Kalmar och en kvällsavgång tillbaka.

Annons:

Martin Kirchberg (SD) skriver i en debattartikel att Sverigedemokratena vill utreda en flyglinje mellan Kalmar och Köpenhamn.
 
- Det är hög tid att på ett snabbt, smidigt och miljövänligt sätt koppla samman vårt län med Europa och världen. Det ska vara möjligt att resa från Kalmar ut i Europa och vara tillbaka samma dag. Köpenhamn är den knutpunkt som gör det möjligt att snabbt nå flest destinationer, säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna. 
 
De brister som idag finns i regionens infrastruktur försvårar effektiva och snabba transporter. Att förbättra detta är viktigt både för affärsresenärer och för charter- och weekendresenärer. 
 
- Idag är det omöjligt att med tåget från Kalmar till Kastrup nå de flesta destinationer i Europa utan övernattning i Köpenhamn och flyger man från Kalmar får man först flyga 50 mil åt fel håll. Med en morgonavgång från Kalmar blir fler än 60 destinationer i Europa direkt tillgängliga, med avgångar från Kastrup mellan 07:25 och 10:00, säger Tomas Trossing, ledamot i kollektivtrafiknämnden.
 
Sverigedemokraterna hoppas på en positiv behandling av sin motion om flyg till Köpenhamn. 
 
- Det handlar om att förbättra och underlätta för både företag och medborgare i vår region att snabbt kunna ta sig ut i Europa. Det är viktigt att vi fullt ut tillvaratar den potential som vår flygplats har, säger Martin Kirchberg. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt