Annons:

Regionens satsning på ett flygfält i Kalmar

Leif Svensson (V) skriver en debattartikel om regionens planer på att köpa Kalmar flygplats.

Regionens satsning på ett flygfält i Kalmar

Nu attackerar socialdemokraterna Peter Wretlund och Angelica Katsanidou miljöpartisterna för att de ändrat sig kring stödet av flygplatsen. Det är heder åt miljöpartisterna att de ändrat sig och blivit klokare. Det vore på tiden att socialdemokraterna lyssnade på argument och kunskap samt vilja till förändring i åsikter lite oftare. Det skriver Leif Svensson (V) i en debattartikel.

Annons:

För att få lite mer argument har vi tittat på Norrköpings flygplats, som har ett betydligt större folkunderlag för sin flygplats. Norrköpings kommun har betalat ut 232 miljoner i stöd till flygplatsen 2008-2016 med ett snitt på  25 miljoner/år. Även här har man försökt starta en ny flyglinje till München med ett riktat stöd om högst 43 miljoner för att stötta denna linje till München. Nu har flygbolaget, som trafikerade München gått i konkurs d.v.s.  alla pengarna har kastats i sjön. Kommunens satsning var uppbunden kring att denna flyglinje fungerar och nu hänger den i luften.

Åter till Kalmar flygfält, där man säger att flyget ska säkras med charter och turisttrafik. Vi befinner oss enligt EU i klimatnödläge  och det har även våra medborgare accepterat och flyget har i snitt minskat med 10% på nationell basis och något lägre inom vår region. ABSOLUT ingenting tyder på att dessa siffror kommer att bli lägre framöver. Tågcharter och inhemsk turism ökar mycket. Detta innebär att bekostandet av flygplatsen minskar. Detta kommer att innebära att Kalmar kommun kommer att sitta i ekonomiska svårigheter, när det gäller fortsatta aktiviteter för Kalmar flygfält.  Ska regionen i detta läge gå in året efter man höjde skatten med 49 öre för att bibehålla nuvarande hälso- och sjukvård??

Det som flyttar sig snabbast i världen i dag är pengar på gott och ont genom digitaliseringen. Våra möten har och kommer att bli än mer digitaliserade och därmed försvinner ännu ett argument för flyg till huvudstaden.

Tänk om och tänk rätt!

För Vänsterpartiet i regionen med främst ansvar för Hälso- och Sjukvården för alla Kalmar länsbor

Leif Svensson

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt