Annons:

Fler synpunkter om gamla vattentornet i Västervik

Fler personer lämnar synpunkter om detaljplanen för det gamla vattentornet.

Fler synpunkter om gamla vattentornet i Västervik

Fler personer skickar in synpunkter kring detaljplanen för det gamla vattentornet som planeras bli lägenheter och kontor, samt att det byggs miljöhus och carportar intill. Personerna är kritiska till detaljplanen och utformningen av vattentornet.

Annons:

En familj skriver bland annat att det innebär stor påverkan på själva Kattkulleberget och för de befintliga villorna på Kattkullegatan. Man menar också att anlägga en infart till miljöhus och carportar får stora konsekvenser beträffande trafik och andra störningar för villorna på Kattkullegatan. De menar också att grönytorna i området nästan helt försvinner när de övriga husen samt carportar och parkeringsplatser byggs. Grönytor som ofta besöks av barn.

Andra vill att krav ställs på exploatören att genomföra ytterligare radonmätningar i området, samt en efterbesiktning görs i den intilliggande bebyggelsen genomförs.

Unikt torn som inte ska röras

En person som bor nära det gamla vattentornet menar att tornet är unikt i sitt slag.

- Formen på byggnaden ger inte utrymme för den här typen av tillbyggnad. Vattentornet känns väldigt självklart där det står ensamt på berget.

Personen skriver också att det gamla vattentornet tillsammans med Sankt Petri kyrka, Sankta Gertruds kyrka och Varmbadhuset är Västerviks mest synliga byggnader och ger stadssiluetten dess karaktär.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt