Annons:

Ordföranden riktar hård kritik: En gräns har passerats

Sverker Thorén (L) kommunfullmäktiges ordförande.

Ordföranden riktar hård kritik: En gräns har passerats

Att en fullmäktigeledamot och lokalpolitiker är så ovetande, rent av likgiltig, som Johannes Regell(SV) till den långa rad av erkännanden vår kommun fått för vårt gemensamma miljö och hållbarhetsarbete är oroväckande. Senast för någon vecka sedan fick kommunen andraplatsen i Aktuell hållbarhets ranking för mindre städer när det gäller miljö- och hållbarhetsarbete. Det skriver Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande i en debattartikel.

Annons:

Den stora mängd projektmedel vi som kommun kunnat få avfärdar Regel med att han inte vet vad de handlar om och att ”med tanke på kommunens inställning i miljöfrågor så har jag inte så stora förhoppningar.” Andra, utomstående sakkunniga har uppenbart det vilket studiebesök, inbjudan att föreläsa, priser och projektmedel visat.

Johannes Regell och SV väljer ju själva hur informerade de vill vara för att sakligt kunna föra sina debatter. När Johannes Regell i debatten väljer att ställa olika verksamheter och olika funktioner mot varandra passerar han en gräns som jag som fullmäktiges ordförande måste markera mot och agera för att det inte ska upprepas.

Alla tjänster och verksamheter är viktiga för oss i kommunen, Oavsett politisk ledning har vi varit eniga om att lyfta miljö- och hållbarhetsfrågor och förlägga det övergripande arbetet på kommunledningsnivå. Detta och tillsammans med flera nätverk i tjänstemannaorganisationen har gjort och kommer att fortsättningsvis göra oss framgångsrika.

Sverker Thorén(L)

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt