Annons:

Jon Sjölander svarar Dan Nilsson

Jon Sjölander svarar Dan Nilsson i en insändare

Jon Sjölander svarar Dan Nilsson "Din kritik vittnar om din syn på ledarskap!"

Dan Nilsson, Socialdemokraterna visar öppet inför medborgarna hur lite förståelse han har för de utmaningar som vår kommun har och har haft under lång tid. Vi har en kommun där de demografiska utmaningarna ökar för varje år som går, ett näringslivsklimat som är nere i bottennivå, vilket är sämsta tänkbara läge när vi går in i en förväntat djup lågkonjunktur med ökad arbetslöshet och ökat bidragsberoende. 

Annons:

Dessutom är kommunens ekonomi ansträngd där kostnaderna och intäkter inte utvecklas på ett hållbart sätt, vilket gjort att kommunen år efter år minskat sitt resultat samt ökat trycket på kärnverksamheten. Dessutom har man inte förmått det så kallade effektiviseringsuppdraget på 1%, att ge någon större effekt vilket också orsakat stor debatt i kommunfullmäktige. 

Dan skriver att vi Moderater föreslår nedskärningar men faktum är att vi inte lagt något budgetförslag ännu då vi precis som flera andra kommuner och regioner valt att flytta fram beslutet av den anledningen att det i den stora osäkerhet som råder inte går att förutse nästa års budget. Det blir dock lite ironiskt när Dan Nilsson själv i sin budget föreslagit besparingar och nedskärningar på 1%, dvs, det just nu mycket oklara uppdraget på effektivisering som man inte lyckats genomföra tidigare år. Att Dan Nilson i detta läge visar att man inte tänker ta hänsyn till varken kortsiktiga eller de långsiktiga utmaningarna vi har, och i stället vill tömma alla reserver kommunen byggt upp är oansvarigt enligt mig. Vidare menar Dan Nilsson att man varit generös när vi och andra partier fått gehör för våra synpunkter om att utveckla kommunen med breda politiska samtal för att ta oss an utmaningarna samt att vi ska kunna revidera budgeten i november, något som redan är beslutat i årshjulet. För mig är detta inte generositet utan en demokratisk självklarhet i dessa svåra tider och vittnar också om hur man ser på sitt eget ledarskap. Uttrycket har en härskande attityd som inte bidrar till förutsättningar för ett konstruktivt och parlamentariskt arbete från ett styre som inte har egen majoritet i kommunfullmäktige. Hade man från de styrandes sida inte haft så hög prestige i frågan kring hur budgeten ska processas framåt så menar vi Moderater att vi redan i våras, kunnat startat upp arbetet med att ta fram en långsiktig plan för att vända kommunens utmaningar. Men nu framgår det mer tydligt att ni egentligen inte har några större ambitioner förutom att föröka köpslå en budget år för år för att kunna behålla makten samtidigt som ni nu tömmer reserverna utan att ha en långsiktig plan.

Något som kommer bli dyrköpt och kostsamt för oss medborgare och skattebetalare i framtiden. 

 

Jon Sjölander

Gruppledare

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt