Annons:

Moderaterna: Erbjudande om antikroppstester för covid-19

Jon Sjölander (M)

Moderaterna: Erbjudande om antikroppstester för covid-19

Moderaterna föreslår att kommunen omedelbart ska organisera sig för att kunna erbjuda all sin personal antikroppstester.  Antikroppstest visar om medarbetaren haft viruset (covid-19) och därför bildat antikroppar.  Moderaterna vill också att testet utökas testa sig till självkostnadspris. Det skriver Jon Sjölander i ett pressmeddelande.

Annons:

Testerna är ett bra komplement till det vi tillsammans gör för att stoppa smittspridningen och ytterligare ett steg för att skydda riskgrupper i samhället. Samtidigt ges en ögonblicksbild av hur smittspridningen ser ut hos personalen i Kommunens verksamheter, skriver Jon Sjölander.

 - Vi ser ett mervärde i att genomföra testerna, inte minst utifrån personalens oro att bära på smitta utan symptom. Samtidigt som vi får en bild av smittspridningen i personalen så ökar vi tryggheten hos våra medarbetare, säger Jon Sjölander.

 I ett första skede är det personal inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter som ska testas men det bör även planeras för att testa övrig personal som till exempel skolan. Vidare bör kommunen även planera för att till självkostnadspris erbjuda andra intressenter som till exempel företag men också privatpersoner möjlighet att testa sig. 

Moderaterna menar att den utökade provtagningen ska ge en tydligare bild av när vi kan vara på väg ur krisen. Det kommer också hjälpa våra företag i en mycket svår tid. 

- Det handlar både om att veta att vi undviker att smitta människor genom att fel person är på fel plats, men det handlar också om att kunna återstarta ekonomin, avslutar Jon Sjölander

 

För den moderata fullmäktigegruppen 

Jon Sjölander  Gruppledare

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt