Annons:

Jonas Jalkteg (WP)

"Välkommen att engagera dig politiskt" istället för att skicka hat-mejl.

De senaste månaderna och framför allt den senaste veckan har det förekommit många aggressiva kommentarer riktade mot enskilda politiker, men också mot vårt parti. Det skriver Jonas Jalkteg (WP) i en debattartikel.

Annons:

Jag som politiker har blivit kontaktad via Messenger där det står att Westerwikspartiet har ”sålt sig till socialdemokraterna, centern och miljöpartiet”, ”vilket hån mot oss väljare, hur tänkte du där om jag får fråga” och ”sorgligt att du blivit så förändrad”. Som politiker måste man tåla kritik, men att spotta på politiskt aktiva personer är att slå under bältet. Det finns många överväganden och förhandlingar bakom vissa beslut, som kanske inte offentliggörs i tidningarna. Jag skulle vilja säga till personer med konstruktiva synpunkter: ”Välkommen att engagera dig i politiskt, i vilket parti avgör du själv! För det är ju så att vi tycker och tänker olika. Genom ditt parti har du möjlighet att framföra dina synpunkter och åsikter och där kan du också göra verkstad av dem. ”

Vi stöder majoritetens budgetförslag efter att vi fått gehör för några av de sakfrågor som vi lyfte fram i valet 2018, till exempel olika satsningar på utbildning och välfärd samt stopp för inköp av nya swappar, vilka vi anser har dränerat kommunens ekonomi i dåtid, nutid och i framtiden. Vi anser att dessa åtgärder är bra för oss som bor i kommunen. För Westerwikspartiet handlar det om att skapa en god arbetsmiljö framför allt för dem som arbetar i våra kärnverksamheter, men också för att lägga en god grund för att kommunen skall ha en god ekonomi i framtiden. Vi kommer inte att kunna fortsätta i samma hjulspår efter Coronapandemin. Vi kommer att behöva ändra på mycket och vi måste tänka långsiktigt.

Westerwikspartiet anser att det är olyckligt att gårdagens fullmäktige blev inställt, det hade inte behövt bli så. Vem som vann på detta är oklart, de som förlorade på beslutet är kommunens medborgare.

 

Jonas Jalkteg
Westerwikspartiet

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt