Annons:

Skolan har klarat att upprätthålla en god nivå trots er, inte tack vare er!

Jwenny Svensson, Socialisterna Välfärdspartiet

Skolan har klarat att upprätthålla en god nivå trots er, inte tack vare er!

Lördagen den 28 november kunde vi läsa att BUNs ordförande Marcus Fridlund (s) är “stolt över resultaten trots en tuff tid”. Vare sig Marcus Fridlund eller någon annan politiker bör känna sig stolt. Ära de som äras bör: lärare, elever och övrig skolpersonal som trots urusla förutsättningar klarar av att fortsätta bedriva skola med delvis goda resultat.

Annons:

Marcus Fridlund menar att de kurvor som pekar nedåt, meritvärdet för årskurserna sju och åtta, beror på pandemin då de inte kunnat genomföras nationella prov. Alla som jobbar i verksamheten är dock smärtsamt medvetna om att kurvorna riskerar att fortsätta att störta nedåt. Samtidigt som måendet bland såväl skolans personal som hos många i elevgrupperna riskerar att försämras. Det blir gärna så när elever med NPF, och intellektuella funktionsnedsättningar ska “integreras” i klasser ihop med övriga elever utan särskilt stöd.

Det bidrar till att hålla budget, absolut. Det kan vi inte säga emot. Det bidrar däremot väldigt sällan till ökade prestationer för någon av eleverna. Inte heller ökar det självkänslan eller förutsättningarna att lyckas särkilt ofta för elever med ett faktiskt behov av stöd. Detta leder i sin tur inte till att de allra flesta lärare går till jobbet och känner: ”jippi, vilka bra förutsättningar jag har att undervisa och utöva min yrkesroll.”

Under flera år har lärare signalerat att man upplever en stor oro och en djup frustration över hur man väljer att prioritera i Västerviks kommun. Man har valt att negligera oron och istället prata om hur man som politiker upplever att skolorna fungerar väl. Vem skall man lita på? Politiker som gör “studiebesök” på utvalda skolor några gånger per år och kanske utför några stickprovs-samtal eller skolans personal som de facto arbetar i verksamheten, varje dag, år efter år? Vi vet vårt svar på frågan.

Marcus Fridlund och alla dina vänner i styret; skolan har på grund av sin fantastiska personal klarat att upprätthålla en god nivå med slit. Det har inte kostat så mycket blod men däremot ångest, svett och tårar. Genom nedskärningar år efter år, inköpsstopp, vikariestopp och nedlagda enheter. Inte tack vare er - utan trots er!

 

För Socialisterna – Välfärdspartiet,

Jenny Svensson

Johannes Regell

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt