Annons:

35-an extra farlig med vinterväglag

Anders Åkesson (C) riksdagsledamot och Conny Tyrberg (C) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

35-an extra farlig med vinterväglag

I dessa dagar framgår det särskilt hur dålig Rv 35, som knyter ihop Västervik/norra Småland med Linköping/Östergötland, är. Trafiksäkerheten är redan ”normalt” mycket dålig pga standard och alla vilda djur. Nu när vi fått rejäl vinter med snö och halka försämras trafiksäkerheten ytterligare. Centerpartiet vill att statens vägnät – oavsett storlek – ska åläggas att hålla ”en lägsta godtagbar standard”. Med ett sådant synsätt skulle Rv 35 stått på statens åtgärdslista för länge sedan. Det skriver två ledande Centerpartister i en debattartikel. 

Annons:

Vår kommun och även länet och norra Småland måste få ordning på 35-an. Alla är överens om detta! Vårt behov av transporter till och från Linköpingshållet ökar. Det kan gälla näringslivets transporter, vår handels tillförsel av olika varor och besöksresor till Linköpings Universitetssjukhus.

För närvarande sker en ökande och mycket viktig kompetensinförsel från i första hand Linköpings Universitet till i synnerhet näringslivet i norra delen av kommunen. Det kan vara viktiga spetskompetenser som ”står ut ett par år”, sedan ger man upp efter att med livets som insats dagpendlat på 35-an.

För att klara kompetensbehovet inom vår arbetsmarknad måste resor för elever och lärare till och från Linköping fungera. Detta gäller inte minst det samarbete som utvecklas vad gäller såväl elever som lärare mellan Campus i Västervik och Universitetet i Linköping.

Centerpartiet fortsätter enträget med att ta såväl lokala initiativ som initiativ på regional som nationell nivå för att få till stånd nybyggnad, en rejäl upprustning/högre trafiksäkerhet av Rv 35.

Olika transporter kräver olika lösningar. Särskilt arbetspendlingen och godset kräver snabba och säkra transporter för att vara attraktiva. Detta är viktigt för vår arbetsmarknad. Det är viktigt att pendlingsmöjligheterna kan förbättras.

Anders Åkesson (C), riksdagsman                                                Conny Tyrberg (C)

Ledamot trafikutskottet, vice ordförande                                 Kommunstyrelsens 1e vice ordförande

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt