Annons:

Linnéas Lördagskrönika: Årets julklappstips

Äntligen december! Äntligen frost på fönstren! Äntligen advent och pepparkaksbak och rekordmysbilder på Instagram! Äntligen julkalender och julgröt och rimligheten i att hota barnen med att bara snälla barn får julklappar! Äntligen önskelistor och årets julklapp och Black Friday och väntande julhandelsrekord och lackade rim!

Annons:

Men. Jag vet att ni finns därute, ni som också tycker att den här tiden medför en ångest. Ni som inte vet vad ni ska ge till mormor/maken/faster/flickvännen. Ni som i panik springer runt på stan och glor i butiksfönstren, ni som surfar loss i webbshopparna som om det inte fanns någon morgondag.

Ni som kanske också har en släng panik över era egna önskelistor – vad ska folk ge er egentligen? Ni har ju allt? Ni har ju vattenkokare och mössa och balansplatta och diskborste med inbyggd behållare för diskmedel. Ni har Playstation 4 och rustika ljusstakar och massage-spindel och ett elpiano som ingen spelar på. Vad tusan ska man önska sig? Och vad tusan ska man köpa?

*

Lugn, bara lugn. Jag sitter själv i samma sits, och har här listat mina bästa julklappsknep både till de som har allt, till de som har nästan allt, och till de som har precis tillräckligt.

Julklappsknep 1
Stjäl någonting av personen cirka två veckor före julafton. Göm det på säkert ställe, slå sedan in det och ge tillbaks det inslaget i fint papper. Det är ju få grejer människor blir gladare av än att återfinna det förlorade. 

Bra att tänka på är dock att inte ta saker som bankkort, körkort, nycklar eller annat som personen i fråga genast kommer spärra eller ersätta. Det måste vara någonting personen kan leva utan, men bara nästan. Exempelvis favorittröjan, favoritskorna eller frukostmuggen.

Julklappsknep 2

Leta fram en hammare/slägga/sax av passande slag, och gå loss på någon av den andres favoritsaker. Låtsas att det var hunden/katten/barnet/vinden som orsakade det hela, men var beredd på att leta upp bitarna av saken när ägaren i tårar slänger resterna. Limma därefter ihop saken, slå in den och ge tillbaks den som julklapp. Garanterad succé. 

Julklappsknep 3

Slå in en sten. Eller en pinne. Eller en mjölkkartong. Slå in lite vadsomhelst. Det är ju ändå själva paketet vi vill åt. Öppnandet. Förväntningarna. Innehållet är sekundärt. 

Julklappsknep 4

Hyr ett förråd till den andre, där denne kan härbärgera alla fina, oumbärliga saker som andra kommer att ge den. Ni vet, de där sakerna vi vill ha, men bara inte hittat rätt tillfälle för än. Ett förråd till dessa guldklimpar, där de kan "ligga till sig". Tänk en sån lättnad!

*

Där var de! Mina tre bästa julklappsknep. Sen finns ju såklart andra gamla godingar som;

Dikt 
Hemgjorda ingefärskolor
Massage
Lista med bra ord
Kärleksförklaring
Valfritt presentkort (barnvakt, middag, fjärrkontrollsmakt osv)

Lycka till! Och god jul!

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt