Annons:

Västerviksbo döms till fängelse efter knivattacken vid Ellen Keyskolan

Genrebild. Foto: Pixabay

Västerviksbo döms till fängelse efter knivattacken vid Ellen Keyskolan

Knivattacken bakom Ellen Keyskolan i januari förra året har fått sitt rättsliga efterspel. För den åtalade mannen, som är i 25 årsåldern och från Västervik, väntar nu ett år och sex månader i fängelse.

Annons:

Det var natten till den 17 januari 2021 som ett antal personer möttes bakom Ellen Keyskolan i Västervik. Två tjejer, goda vänner med varandra, hade stämt träff, och på plats fanns även deras respektive pojkvänner.

Efter en dispyt på platsen ska den ena tjejen ha konfronterat kompisens pojkvän, en man i 20-årsåldern från annan ort. Efter en stund blandade sig även tjejens pojkvän, en man i 25-årsåldern från Västervik, i det hela och drog fram en fällkniv.

Svårt knivskuren

I bråket som följde skadades den 20-årige mannen svårt i sina båda händer, samt att han även fick ett skärsår i ansiktet. 25-åringen ska enligt tingsrätten även ha jagat 20-åringen med kniv samt skurit sönder däcken på hans bil.

Ett vittne berättade dessutom under ed att det enbart var 20-åringens snabba reflexer och skicklighet att avvärja knivhuggen som gjorde att inte fler av dem träffade honom.

20 åringens skador i händerna, där bland annat en nerv blev avskuren, krävde två operationer samt att det tog sex månader av smärta och nedsatt funktion i händerna innan han kunde återvända till sitt arbete.

Fängelse i 1,5 år

Tingsrätten ansåg att båda åtalen – grov misshandel och skadegörelse – var styrkta, och man såg ingen annan möjlig påföljd än fängelse.

Nu väntar ett år och sex månaders fängelse för Västerviksbon. Dessutom ska han betala 88 434 kronor i skadestånd till målsägaren.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt