Annons:

Polisens misstag – drönaren landade aldrig i Hultsfred

En av polisens drönare landade mitt i en villaträdgård på fredagen. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Polisens misstag – drönaren landade aldrig i Hultsfred

Polisens drönare landade aldrig mitt i en villaträdgård i Hultsfred på fredagseftermiddagen. Det var i Sölvesborg. Polisen beklagar nu sitt misstag. 

Annons:

Den mycket udda och ovanliga händelsen inträffade vid 14.40-tiden på fredagen. Då drabbades polisens drönare av ett fel när den var på väg att lyfta. 

Drönaren är utrustad med en fallskärm som också blev utlöst. Vinden blåste dock drönaren in över en villatomt där den landade i gräset.

I trädgården befann sig flera personer – men lyckligtvis undkom samtliga fysiska skador. 

Utredning startad

Polisen har nu startat en utredning om framkallande av fara för annan och drönaren och de kontroller som används för att flyga den har tagits i beslag för teknisk undersökning.

"Polisen genomför nu initiala utredningsåtgärder och kommer sedan att lämna över utredningen till Särskilda åklagarkammaren", skriver polisen.

I nuläget är fortsatt flygning med polisens drönare vid festivalen Sweden Rock inställd.

"Polisen har ett säkerhetssystem installerat på sina drönare. De utrustas med fallskärm och varningsljud just ifall en sådan här incident skulle inträffa", skriver polisen.

Polisen gick först ut på sin hemsida med att händelsen inträffade i Hultsfred, men så var inte fallet. Det var i Sölvesborg som händelsen inträffade och polisen har beklagat att man blandade ihop Hultsfred med Sölvesborg i sin händelsenotis.

– Generellt sett litar vi på den information polisen går ut med. Vi kommer fortsätta göra det även om det här misstaget har skett. Vi beklagar att det stod fel i ett par minuter, säger Jakob Karlsson, ansvarig utgivare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt