Annons:

Häktad för dödsolyckan – hade nästan två i promille och dömd för flera rattfyllerier

Mannen som misstänks för dödsolyckan i Ydre hade nästan två promille i blodet. Foto: Arkivbild

Häktad för dödsolyckan – hade nästan två i promille och dömd för flera rattfyllerier

Mannen som sitter häktad misstänkt för att ha kört ihjäl en man strax utanför Österbymo hade nästan två i promille och har dömts för flera rattfyllerier sedan tidigare. Det skriver Aftonbladet i kväll.

Annons:

Mannen som avled var ute och åkte rullskidor på en länsväg och var gula varselkläder när han blev påkörd. Han avled av sina skador och den man som körde på honom har nu häktats misstänkt för grovt vållande till annans död. 

Den misstänkte mannen är i 40-årsåldern och förekommer under 17 avsnitt i belastningsregistret. Flera av de tidigare domarna gäller rattfyllerier och ännu en gång tycks alltså en välkänd rattfyllerist ha orsakat en olycka med dödlig utgång. 

Hade nästan två i promille

Olyckan inträffade vid 21.30 och mannen försökte sedan köra ifrån Polisen som lyckades gripa honom vid midnatt, cirka tre och en halv timme efter olyckan. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen "kraftigt berusad" och ska ha haft nästan två i promille. Det är långt över gränsen för grovt rattfylleri som går vid 1,0. 

Mannen häktades misstänkt för två fall av grov olovlig körning och grovt vållande till annans död. Han är misstänkt på sannolika skäl och det ska finnas fler brottsmisstankar mot honom än som i dag togs upp vid häktningsförhandlingen. 

Dömd vid flera tidigare tillfällen

Mannen är välkänd av Polisen sedan tidigare och förekommer under 17 avsnitt i belastningsregistret, enligt Aftonbladet. De tidigare domarna gäller upprepade fall av grovt rattfulleri och olovliga körningar. Han har också dömts för annan brottslighet, såsom misshandel. Vid den senaste domen hade 1,19 i promille och körde i 77 km/h på 40-väg. Då fick han en månad i fängelse. 

Mannen nekar till att ha varit full när han körde på mannen, enligt Corren. Mannens advokat har sagt att mannen trodde att han körde på ett djur. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt