Annons:

MAN FRÅN HULTSFRED DÖMS FÖR VÅLDTÄKT

Kalmar tingsrätt dömer en man från Hultsfred till ett års fängelse efter en våldtäkt. Foto: Kalmar tingsrätt

MAN FRÅN HULTSFRED DÖMS FÖR VÅLDTÄKT

En man från Hultsfred får ett år i fängelse för en våldtäkt som bedöms som mindre grov. Mannen ska även betala ett skadestånd på drygt 80 000 kronor till kvinnan.

Annons:

Händelsen inträffade på en adress i Hultsfreds kommun den 28 november. Mannen, cirka 25 år gammal, utnyttjade att kvinnan sov och utförde en handling som var jämförlig med samlag.

Mannen och kvinnan hade träffats ett par gånger tidigare när hon besökte honom. Under natten vaknade hon av att mannen hade fört in sina fingrar i hennes underliv. Mannen har nekat till brott och uttryckt att han ”blev chockad över anklagelserna”.

Går på kvinnans linje

Tingsrätten anser att kvinnan har gett ett trovärdigt intryck och att hennes berättelse är lång och sammanhållen. Försvaret har fört fram en teori om att kvinnan har drömt händelsen, men den teorin avfärdar domstolen.

Kvinnans berättelse får stöd av vittnen som menar att kvinnan förändrats mycket efter händelsen och tingsrätten dömer mannen för en våldtäkt som betecknas som mindre grov eftersom mannen avslutade gärningen när kvinnan vaknade.

Mannen är tidigare ostraffad och får nu ett år i fängelse. Han ska även betala cirka 80 000 kronor i skadestånd. Domen kan överklagas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt