Annons:

Gick till attack mot butiksanställd – döms till fängelse

Mannen döms till fyra månader i fängelse. Foto: MostPhotos

Gick till attack mot butiksanställd – döms till fängelse

Efter att frun gripits av en butiksanställd gick maken till attack och både hotade och misshandlade den anställde. Nu döms mannen till fängelse.

Annons:

Den uppmärksammade händelsen på Hemköp i Västervik den 18 februari i år har nu fått sitt rättsliga efterspel. Kvinnan döms för två fall av ringa stöld sedan hon stulit en spritflaska på Systembolaget för drygt 200 kronor och två energidrycker på Hemköp för cirka 25 kronor.

Mannen döms för en rad brott: misshandel, olaga hot, främjande av flykt, två grova olovliga körningar och två grova rattfyllerier. Straffet blir fängelse i fyra månader och det är en bekant miljö för 25-åringen. Trots sin låga ålder förekommer han i 30 avsnitt i belastningsregistret och kom ut ur fängelset så sent som den 30 november.

Den 26 november dömdes han för en mängd brott, men slapp då fängelse trots att straffvärdet låg på fängelse i ett år. Istället blev straffet skyddstillsyn.

Trots det blir straffet bara fyra månader den här gången eftersom domstolen anser att det handlar om nya brott. Man ser inte heller några skäl att undanröja skyddstillsynen från november och ge mannen ett samlat straff.

 Nekade till brott

Om vi så går till ärendet i sig så stoppade den butiksanställde på Hemköp en kvinna den 18 februari. Kvinnan hade stulit två burkar energidryck och medarbetaren upptäckte även en spritflaska som han misstänkte att kvinnan stulit på Systembolaget.

Butiksmedarbetaren tog med sig kvinnan till Systembolaget där kvinnans make snart dök upp. Han blev snabbt hotfull och gick till fysiska attacker mot butiksmedarbetaren som han knuffade bryskt ett par gånger.

Den dömde har nekat till brott, men motsägs av vittnesuppgifter och videoupptagning. I tumultet lämnade både mannen och kvinnan platsen, men Polisen kunde gripa honom kort efter händelsen.

Blev livrädd

Den butiksanställde har mått dåligt av händelsen och blev mycket rädd. När mannen stoppade ned handen i en ficka som om han skulle ta fram ett vapen blev han livrädd och ”såg en film framför sig, där han blev skjuten”. Mannen får 12 000 kronor i skadestånd efter händelsen.

Domen kan överklagas och mannen ska sitta kvar i häkte tills domen vinner laga kraft.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt