Annons:

HUS BRANN NED I ANKARSRUM – MISSTÄNKS VARA ANLAGD

Vid 02.15-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en adress i Ankarsrum med anledning av en brand. Den misstänks vara anlagd.

Annons:

Enligt polisen handlade det om en butikslokal som har fått omfattande skador, men det visade sig senare vara ett övergivet hus som tidigare var mataffär

Vid 04.30-tiden hade huset rasat ihop sånär som på några väggar, enligt P4 Kalmar.

Ett vandrarhem ligger mycket nära brandplatsen, men man har lyckats hindra att branden spridit sig till intilliggande byggnader.

– Alltid när man kommer fram till en sådan här utvecklad brand så tittar man om det finns någon inne i byggnaden att rädda, men det bedömde vi att det inte var. Då blev inriktningen att se till att det inte skulle ta sig i byggnaderna som fanns i närheten, säger Joakim Jansson, vid räddningstjänsten, till P4 Kalmar.

Ingen person är skadad.

Platsen är avspärrad. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om mordbrand upprättas. Branden är bara en av många som misstänks vara anlagd i Ankarsrum det senaste året.

Vid 07-tiden hade polisen lämnat platsen, medan räddningstjänsten är kvar och arbetar. Det beräknas bli klar där under större delen av onsdagen.

Känner man obehag av röken uppmanas man att gå in och stänga fönster, dörrar och ventilation, enligt SR:s trafikredaktion.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt