Annons:

Död kalv hittades i bur i skogen – här är polisens misstanke

I går hittades en död kalv i en bur i skogen i Krankelösa utanför Kalmar. Polisen misstänker att det kan handla om tjuvjakt och att kalven har använts som lockbete.

Annons:

Det var vid 15-tiden på lördagen som en privatperson kontaktade polis efter att ha hittat en avliden kalv i en bur i skogen i Krankelösa utanför Kalmar. Buren som kalven låg i var gjord av ihopskruvade lastpallar.

Kalven var omärkt och polis som kom till platsen kunde snabbt konstatera att kalven med all säkerhet levt när den sattes i buren.

– Det fanns avföring i buren, så man tar bilder och kalven är inte öronmärkt. Vi vet inte vad som har hänt, men det är väldigt märkligt allting, säger Evelina Olsson på Polisens ledningscentral till Barometern.

Kan ha använts som lockbete

Enligt tidningen har polisen varit i kontakt med både markägare och jägare i området.

– Våra jägarkontakter har inte alls någon aning om vad det kan handla om. Eventuellt kan det vara någon som vill tjuvjaga för det finns tydligen både gott om lodjur och en varg i området, är det någon som nämner. Det mest troliga är att man har försökt att använda den (kalven) som lockbete till något annat. 

En anmälan gällande djurplågeri har upprättats.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt