Annons:

Ung man döms för sexuellt ofredande – får 2 000 i böter

En man i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande mot en minderårig flicka. Foto: MostPhotos

Ung man döms för sexuellt ofredande – får 2 000 i böter

En ung man utsatte en minderårig flicka för sexuellt ofredande genom att röra hennes underliv och trycka sitt kön mot flickans rumpa. Nu döms han för brottet och det blir en villkorlig dom samt 2 000 kronor i böter.

Annons:

Mannen är cirka 20 år gammal och flickan under 15. Mannen är bosatt i Västervik, men händelsen inträffade under en större träff för ungdomar i Norrköping i slutet av 2018. Tre manliga personer följde med flickan och hennes väninna till deras hotellrum och brottet begicks sedan i sängen.

Mannen smekte flickan på och runt hennes underliv samt tryckte sitt kön mot hennes rumpa. Händelseförloppet avbröts genom att offret och hennes väninna gick till toaletten. Då ska mannen ha onanerat under täcket, enligt ett av vittnena.

Klarar sig från fängelse

Gärningsmannen har nekat till brott, men tingsrätten anser att flickan lämnat en trovärdig redogörelse för förloppet och anser även att väninnans redogörelse har ett högt bevisvärde.

Mannen ska betala ett skadestånd på 11 200 kronor till flickan. Själva straffet blir en villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter. Tingsrätten menar att brottet är allvarligt och förtjänar fängelse i ”någon månad”, men eftersom han var under 18 år vid gärningen nöjer sig domstolen med en villkorlig dom. Det finns inte heller någon möjlighet att förena straffet med samhällstjänst eftersom mannen var under 18 år vid händelsen.

Domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt