Annons:

RAZZIA MOT MC-KLUBB – EN PERSON ANHÅLLEN

Polisen slog till mot en MC-klubb i Västervik i en gemensam insats med Skatteverket. En man sitter nu anhållen misstänkt för flera brott. Foto: MostPhotos

RAZZIA MOT MC-KLUBB – EN PERSON ANHÅLLEN

I går kväll gjorde Polisen och Skatteverket en gemensam insats mot en MC-klubb i Västervik. I nuläget är tre personer misstänkta för brott. En man i 45-årsåldern sitter anhållen sedan han försökte fly från Polisen.

Annons:

Skattemyndigheten och Polisen har arbetet med ärendet en längre tid och runt 20.30 i går slog man till mot flera adresser.

– Vi har haft samverkan med Skattemyndigheten och i går gjorde vi en insats för att kontrollera verksamheten. Det ledde till att en del personer misstänktes för brott, men Skatteverkets arbete kan jag inte uttala mig om. Det var en gemensam samverkansinsats, säger Ulf Gollungberg vid Polisen.

Misstänkt för mängder av brott

När Polisen slog till kastade sig en man i en bil och försökte avlägsna sig. Efter ett kortare förföljande kunde Polisen stoppa honom och mannen sitter nu anhållen. Han är cirka 45 år gammal och misstänkt för drograttfylleri, dubbla narkotikabrott (innehav och eget bruk), brott mot knivlagen, vapenbrott (elvapen), våldsamt motstånd och brott mot dopinglagen.

– Vi hittade en inte obetydlig mäng narkotika i hans bostad och den var inte enbart för eget bruk. Så mycket kan jag säga.  

Misstänker fler brott

Ytterligare en person, en man i 50-årsåldern, greps i samband med insatsen. Han släpptes senare, men är fortfarande misstänkt för både innehav och bruk av narkotika. Även en kvinna, cirka 45 år, är misstänkt för narkotikabrott.

Alla tre har koppling till MC-klubben.

– Det var en kontroll av verksamheten, men det blev de här ytterligare grejerna.

Klubben har sitt säte i Västervik. Huruvida Polisen misstänker verksamheten för organiserad brottslighet vill inte Ulf Gollungberg uttala sig om.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt