Annons:

HÖGG MAN MED MACHETE – NU SÄNKS STRAFFET

Målsägarens fordon blev demolerat i olyckan som föranledde misshandeln. Göta hovrätt sänker nu straffet. Foto: Polisen

HÖGG MAN MED MACHETE – NU SÄNKS STRAFFET

Grov misshandel blir misshandel och 18 månader i fängelse blir nio månader. Det är konsekvenserna sedan Göta hovrätt prövat en händelse som inträffade i Virserum i november förra året.

Annons:

Tingsrätten dömde mannen för flera knivhugg med machete, men Göta hovrätt tycker endast att bevisningen räcker för att knivhugg i armen. Det gör att brottsrubriceringen ändras från grov misshandel till misshandel och att fängelsestraffet halveras.

Den som döms är en man i 20-årsåldern. Händelsen inträffade i samband med en trafikolycka på Bastugatan i Virserum.

Offret har ändrat sin beskrivning av händelsen från polisförhören och Göta hovrätt menar att hans uppgifter måste betraktas med ”stor försiktighet”. I domstolen har den utsatte sagt att skadan på armen uppstod i samband med kollisionen, men den förklaringen tror inte hovrätten på.

Bevisningen brister

Mannen var även dömd för att ha försökt rikta ett knivhugg mot magen och för att ha utdelat ett knivhugg i nacken, men där brister bevisningen enligt hovrätten. Varken offrets uppgifter eller rättsintyget styrker att knivhugget utdelats.

Att den dömde gått till oprovocerat angrepp mot offret anser hovrätten är försvårande, men domstolen anser inte att de uppkomna skadorna är tillräckliga för att döma mannen för grov misshandel. Därför blir det en misshandel av normalgraden. Eftersom mannen är under 21 år får han en straffrabatt och totalt blir det nio månader i fängelse.

Domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt