Annons:

Döms för sex olika brott – slipper fängelse

En man döms för en mängd olika brott, men slipper fängelse. Foto: MostPhotos

Döms för sex olika brott – slipper fängelse

Listan över brott som en man i 30-årsåldern döms för är mycket lång. Totalt handlar det om sex olika brott, däribland 17 fall av överträdelse av kontaktförbud. Trots det slipper mannen fängelse.

Annons:

Mannen döms för misshandel, 17 överträdelser av kontaktförbud, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Han frias för ett åtal om brott mot knivlagen.

Samtliga gärningar har utförts mellan mars och juni i år. Mannen är bosatt i Stockholmstrakten, men offret i målet kommer från Västerviks kommun.

Det handlar om en kvinna som mannen haft en relation med och som han misshandlat. Mannen utdelade två slag med knuten näve vid en busshållplats i kommunen. Kvinnan uppsökte sjukhus akut och har mått dåligt av händelsen, både fysiskt och psykiskt. Mannen har nekat till brott, men ett vittne stödjer kvinnans version.

Sökte upp kvinnans bostad

Efter händelsen förbjöds mannen att kontakta kvinnan, men det har han försökt göra 17 gånger ändå. De brotten har mannen erkänt. I juni sökte mannen till och med upp kvinnan i hennes bostad. Polisen larmades och kvinna fick gömma sig och barnen i en timme innan Polisen kom till platsen och kunde gripa mannen.

De övriga brotten har inträffat i Botkyrka kommun. Mannen är dömd vid sex tidigare tillfällen, men slipper nu fängelse trots de många nya brott han döms för. Tingsrätten menar att mannen behöver stöd för sina psykiska problem och att en skyddstillsyn därmed är mest lämplig. Ett annat skäl till att han slipper fängelse är att han suttit frihetsberövad under tre veckor.

Han ska dock betala 12 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt