Annons:

  • POLIS BLEV BITEN EFTER STÖLD – ”BLOD ÖVERALLT”

    En man döms till tre månader och utvisning efter en allvarlig händelse på Ica Kvantum. Foto: Arkivbild

  • POLIS BLEV BITEN EFTER STÖLD – ”BLOD ÖVERALLT”

    Förstörelsen på Ica var stor efter händelsen. Foto: Polisen

POLIS BLEV BITEN EFTER STÖLD – ”BLOD ÖVERALLT”

En man i 45-årsåldern får tre månades fängelse och utvisas efter en mycket allvarlig händelse på Ica Kvantum i Vimmerby. I förhör har en anställd i butiken beskrivit att det var ”blod överallt” och när mannen skulle vårdas på Västerviks sjukhus bet han en polis.

Annons:

Mannen döms för stöld, skadegörelse, våld mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd och brott mot lagen om särskild utlänningskontroll. Samtliga brott inträffade den 16 juli i år.

En butikskontrollant lade märke till att mannen stoppade ned livsmedel i byxorna och stoppade honom vid utgången i butiken. Mannen fick följa med till kontoret och försökte fly flera gånger om. När han insåg att Polisen larmats till platsen tappade han fattningen och började kasta glasföremål runt sig och visade upp ett självskadebeteende.

Slängde sig igenom glasruta

När medarbetare blockerade dörren slängde sig mannen igenom en glasruta. Vakterna har berättat att det var en tumultartad situation och att mannen var svår att kontrollera. En medarbetare i butiken har berättat att ”det var blod överallt” och en annan att mannen ”blev galen”.

Mannen har menat att han fick ett sjukdomsanfall, men tingsrätten hävdar att han varit klar och medveten under gärningen och dömer honom för händelserna inne på Ica.

När Polisen kom till platsen kunde de gripa mannen utan större problem och körde honom till sjukhuset i Västervik. Mannen gjorde motvärn och Polisen tvingades använda elvapen för att få in honom i bilen.

Använde elvapen

Även på sjukhuset blev det tumultartat eftersom mannen inte ville låta sig undersökas. Mannen bet en av poliserna i benet inne på sjukhuset och elvapnet användes ännu en gång. Polisen band sedan mannens armar och körde honom till stationen. Mannen minns inget av händelsen och tingsrätten går på den version som den drabbade polisen berättat.

Den utsatta polisen får 6 000 i skadestånd, Ica får 12 000 och vaktbolaget 3 000 kronor. Straffet blir tre månader i fängelse.

Mannen utvisades i Sverige i oktober 2017, men har berättat att han inte kände till att han inte fick vistas i landet. Nu utvisas han på nytt och får återreseförbud i fem år. Han kommer hållas kvar i häktet fram tills att domen vinner laga kraft.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt