Annons:

Småland: Dramatisk biljakt längs riksväg i morse

Arkivbild.

Småland: Dramatisk biljakt längs riksväg i morse

En dramatisk biljakt, där farter upp till 185 kilometer i timmen uppmättes, gick genom Småland på fredagsmorgonen. Först efter sju mil lyckades polisen få stopp på bilen.

Annons:

Det hela började vid klockan tio över fem på fredagsmorgonen, då en polispatrull beslutade sig för att kontrollera en personbil i Värnamo. Föraren körde då mot polisbilen i låg hastighet så att det skedde en mindre kollision och vägrade samtidigt stanna på polismans tecken.

Detta var inledningen på en polisjakt som gick längs riksväg 27 mot Växjö, och i mycket hög fart – som högst uppmätte polisen 185 kilometer i timmen, enligt P4 Kronoberg.

Under förföljandet ska det ha kastats flera föremål från bilen. Bland annat ska passageraren, en man i 40-årsåldern, ha kastat en tv och flera andra hårda föremål mot polisbilen.

Tog slut efter sju mil 

Först sju mil senare, vid stadsdelen Räppe i Växjö och i närheten av flygplatsen, lyckades polisen få stopp på bilen sedan man slängt ut en spikmatta och punkterat flera av däcken.

Bilens förare, en man i 25-årsåldern, och passageraren kastade sig då ut ur bilen och försökte fly från platsen, men polisen hann ikapp och kunde gripa männen sedan en polishund spårade upp dem.

I samband med gripandet blev passageraren hundbiten och har fått vård på sjukhus.

Misstänks för flera brott 

Föraren misstänks nu för ett antal olika trafikbrott, bland annat grovt drograttfylleri och grov olovlig körning, samt att inte ha stannat på polismans tecken.

Passageraren misstänks bland annat för försök till grov misshandel.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt